CHP İstanbul İl Kongresi mahkeme kararıyla iptal edildi. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İl Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri, İl Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırdı. Geçici olarak Gürsel Tekin ve heyeti görevlendirildi.
Gürsel Tekin'in pazartesi günü binaya gideceğini açıklamasının ardından 7 Eylül Pazar akşamı için CHP binasında toplanma çağrısı yapılınca polis binayı abluka altına aldı. İstanbul Valiliği, 710 Eylül tarihleri arasında Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde miting, basın açıklaması, yürüyüş, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni gibi etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.
CHP İstanbul İl binasına giden yollar polislerce kapatıldı, çevik kuvvet getirildi. Çok sayıda gözaltı yapıldı. CHP İstanbul'a giden vatandaşlar sosyal medya hesaplarından gözaltına alındıklarına dair paylaşımlar yaptı.
Akademisyen Emrah Gülsunar ve 'Sokak Kedisi' Youtube kanalının sahibi Ebru Uzun Oruç da gözaltına alındı.
TELE1
İstanbul’dan kalkan uçakta Corona virüsü çıktı!647 izlenme
Erdoğn'ın kadınlara 'ezana ıslık' iftirası yetmedi! "Taksim’i işgal etmeye giriştiler"186 izlenme
Saltanat süren iktidar bütçedeki açığın sorumlusunu buldu!230 izlenme
Bitlis'te 1 askerimiz şehit oldu126 izlenme
15 Yıllık AKP iktidarında eğitimin geldiği nokta !156 izlenme
İzmir’de elektrik akımına kapılarak ölen İnanç Öktemay’ın yıllar önceki paylaşımı gündem oldu30 izlenme
Eşi eve berber çağırdı, coronadan hayatını kaybetti!103 izlenme
Rusya’nın, Ukrayna’nın Mariupol şehrindeki sivil yerleşim alanlarını vurduğu anlar kameralara yansıdı!73 izlenme
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor: Yeni kira zam oranları nasıl olacak?
TL, Afrika'da da değer kaybetti! Zimbabve Kwaçası yüzde 107 değer kazandı
Ümit Özdağ tutuklamaya sevk edildi
Şanlıurfa'da seçim kampanyası için Belediye'ye giden Bağımsız bir aday, bütün personelin Erdoğan'ın mitingine gittiğini görünce isyan etti !