İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle Bakanlıkta bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, Suriye'deki gelişmelere göre Türkiye'den ülkelerine dönen Suriyeli sayısının artacağını belirtti.
"92 BİN SURİYELİ'YE VATANDAŞLIK VERİLDİ"
Soylu, şu ana kadar vatandaşlık verilen Suriyeli sayısının sorulması üzerine, "Çocuklar da dahil olmak üzere 92 bin 280 Suriyeliye vatandaşlık verildi. Bunların 47 bini ergin, 45 bin 280'i çocuk. Bunların da büyük bir bölümü öğretmen, mühendis ve nitelikli, kendi hayatını kurabilecek insanlar." değerlendirmesini yaptı.
İstanbul'daki Suriyeli sayısını da açıklayan Soylu, "Şu anda kayıtlı bulunan 547 bin Suriyeli var. Bunların zaten İstanbul'da yaşama hakkı var. Yeni kayıt açmıyoruz. Yeni kaydı, sadece üniversite kazandığında, ciddi iş kurduğu veya iş kuracağında, aynı zamanda bir sağlık meselesi söz konusu olunca açıyoruz. Yılbaşından bu yana insani sebeplerle 7 bin kişi İstanbul'a kayıtlı oldu" diye konuştu.
"YERİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILDI"
"Kayıt altına alınan Suriyelilerden belli terör örgütleriyle ilişkili kişiler tespit edildi mi?" sorusuna Soylu, "Çok fazla tespit edilemedi, çok az. Bir DEAŞ bağlantısı çıktı. Onun da gereği yerine getirilmeye çalışıldı" karşılığını verdi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/soylu100binsuriyeliyevatandaslikverildi244228h.htm
AKP ve MHP orman yangınlarının araştırılmasını kabul etmedi!108 izlenme
Sakarya’da patlama! Acı haber geldi, 3 şehit 6 yaralı...101 izlenme
Yerin 140 metre altına kendilerini kapatan maden işçileri kazandı!153 izlenme
Gerçek işsiz sayısı 13 milyonu geçti30 izlenme
17 belediyeye tasarruf denetimi29 izlenme
Manevi danışmanlık adı altında 'rehberlik': İmamlar derse girdi, öğrenciler camiye götürüldü39 izlenme
Bilal Erdoğan'ın Okçular'ına RTÜK kıyağı!101 izlenme
Anaokulu fiyatları akıl zorluyor! Ödenen rakamlar üniversiteleri geçti62 izlenme
Özgür Özel, İmamoğlu'nun 'suçunu' açıkladı! "Erdoğan'ı yenme suçunu işlemiştir! Bu suçu tekraren işlemiştir ve bir kez daha işlemeye azmetmiştir! Asıl mesele budur"
İhalelerin adresi değişmiyor... AKP'li belediyeden AKP'li aday adayına milyonluk ihale!
İYİ Parti'den yeni video! 'RTE sunar... 'Deftere Yazılanlar'
CHP'li Arık'tan 'Suriyeli' açıklaması: "Savaşarak kazandık, sevişerek elimizden alıyorlar"