İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi ziyaret kapsamında BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye gitti. Bakan Soylu'yu, Abu Dabi Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed Al Nahyan, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ile diğer yetkililer karşıladı.
Soylu ve Al Nahyan, BAE İçişleri Bakanlığı binasında baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.
Heyetler arası görüşmede, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Büyükelçi Tunçer, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da hazır bulundu.
PEKER GÖRÜŞMENİN NERESİNDE?
Türkiye'nin iadesini istediği suç örgütü lideri Sedat Peker de BAE'de bulunuyor.
Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Peker’le ilgili olarak avukatı Ersan Barkın, “Interpol tarafından sadece ‘savunması alınmak üzere’ çıkarılan kırmızı bültenin, ‘tüm dünyada aranıyor’ biçiminde kapsamı genişletildi” ifadelerini kullanmıştı.
Peker, daha önce yaptığı paylaşımlarda gelecek genel seçime 2 ay kala paylaşımlarına yeniden başlayacağını ifade etmişti.
Soylu ile Al Nahyan arasındaki zirvede Sedat Peker'in iadesinin de görüşüldüğü iddia edildi.
'15 TEMMUZ'UN ARKASINDA BAE VAR' DEMİŞTİ
Soylu, 19 Mayıs 2021'de katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin arkasında BAE yönetiminin olduğunu öne sürmüştü. Soylu'nun "Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. Bugün Cumhurbaşkanımızı antiSemitizm ile suçlayanlar, 15 Temmuz'u yapanları ABD'de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri'nde. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftira ile Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar" şeklindeki açıklaması bu görüşmenin ardından tekrar gündem oldu.
KRT
MSB kaynakları: "KKTC'ye F-16 uçaklarının konuşlandırılması değerlendiriliyor"18 izlenme
Anaokulunda din sınıfı açmanın sonuçları! "Çalışan kadının aldığı ekmek haramdır"212 izlenme
Eren Erdem tahliye edildi!323 izlenme
Esad'ın lüks araçlarına el konuldu, sarayı yağmalandı!38 izlenme
Kabataş yalancısının bir skandalı daha ortaya çıktı! Dün "FETÖ'cü" dedi, bugün danışmanı çıktı!170 izlenme
Çocuğa cinsel istismarda bulunan Kuran kursu hocasına iyi hâl indirimi!648 izlenme
Okul müdüründen muhalefete hakaret!310 izlenme
Seçmen sorgulama ekranı faaliyete geçti60 izlenme