Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve ona yakın olduğu iddia edilen isimlerin yargılandığı "Köfteci Yusuf" davası sürüyor.
Peker'in gündemi sarsan itiraf ve iddialarının yer aldığı videoları yayınlamasının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar, operasyonu başlattım" diyerek konuyu gündeme getirmişti.
Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre; aslında kamuoyunda "Köfteci Yusuf'a çökme davası" olarak bilinen davada suç tarihi 24 Aralık 2019 olarak görülüyordu ve 19 sanığı bulunuyordu.
Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Sedat Peker'in ismi sanık olarak geçmiyordu.
Peker, iddia ve itiraflarına yer verdiği videolarda, İçişleri Bakanı Soylu'yu da hedef aldı.
Bunun üzerine Peker'e yanıt veren Soylu, 19 Mayıs 2021'de katıldığı televizyon programında "Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar, operasyonu başlattım" dedi.
Bakan Soylu'nun sözlerinin ardından 21 Mayıs 2021'de apar topar hazırlanan ek iddianame ile Sedat Peker'in ismi de sanıklar arasına girdi.
O dönem, Peker'e yakın olduğu iddia edilen sanıkların, piyasa değeri 3 milyon lira olan bir et tesisini, Köfteci Yusuf olarak bilinen Yusuf Akkaş'a 20 milyona satmaya çalıştığı ve dolaylı yoldan haksız kazanç elde etmeye çalıştığı iddia edilmişti.
Soylu'nun sözlerinin ardından kamuoyunun gözünü çevirdiği davada, dosyaya bilirkişi raporu girdi.
27 Ağustos 2021'de bilirkişiler Özgün Çiçek ve Kerem Fidan imzasıyla mahkemeye gönderilen raporda, "Suç tarihi olan 24 Aralık 2019'da tesisin piyasa değerinin 20 milyon 196 bin lira, raporun gönderildiği tarihte ise 28 milyon 394 bin lira olarak hesaplandığı" ifadeleri yer aldı.
Öte yandan, Soylu'nun sözlerinin ardından hakkında hazırlanan iddianameyle birlikte "Köfteci Yusuf" davasında yargılanmaya başlanan Peker'e tebligat yapılmadı.
Tebligat yapılmadığı için kendi avukatıyla temsil edilemeyen Peker'e barodan avukat atandı.
Barodan atanan avukat, 16 Kasım 2021'e kadar Peker'i savundu. Peker'in avukatı Ersan Barkın dosyaya müdahil olunca barodan atanan avukatın görevi sona erdi.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadığı belirtilen Sedat Peker hakkında, Köfteci Yusuf davası gerekçe gösterilerek 1 Şubat 2022'de Interpol'den kırmızı bülten çıkartıldı.
Adalet Bakanlığı da Birleşik Arap Emirlikleri'ne yazı göndererek, Peker'in tutuklanmasını talep etti.
Bekir Bozdağ'dan talimat: Kuran kursu olmayan yer kalmayacak!241 izlenme
Bazı şahıslar, sahibi Katarlı Arap olan McDonald's'ın Düzce'deki şubesine giderek, yemek yiyen vatandaşlara tepki gösterdi48 izlenme
Facebook'tan istismarcılara idam istedi, istismardan hüküm giydi!313 izlenme
Dikkat çeken 'kara para operasyonları' kulisi! "2025 fragman, asıl film 2026'da"21 izlenme
CHP'li Ali Mahir Başarır 'Orduya hakaret eden şerefsizdir alçaktır ama şehide kelle diyen daha büyük şerefsizdir alçaktır!'103 izlenme
AKP'li belediyede 6 aydır maaş ödenmiyor!117 izlenme
MSB kaynaklarından teğmenlere ilişkin açıklama: "YDK'ya sevk karar anlamına gelmiyor"43 izlenme
Balıkesir'de meydana gelen 6,1'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı77 izlenme
Minguzzi davasının seyrini değiştirecek gelişme! Sanığın ceza ehliyet raporu çıktı
Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu!
Cumhuriyet'in ilk sanayi kuruluşlarından biriydi: Dev fabrika kelepir fiyata icradan satılık
'Evet' diyen kadınlar ile 'Hayır' diyen kadınların arasındaki müthiş kapasite farkı !