Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İBB çalışanlarına yönelik yaptığı anılan açıklama, büyük tepkiye yol açmıştı. Soylu’nun anılan ifadelerini İBB çalışanı Nuri Başkapan dava konusu yaptı. Başkapan, kendisinin de İBB personeli olduğunu, anılan ifadeler neden ile küçük düşürüldüğünü, kişilik haklarına saldırıldığını belirterek Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı 3 kuruşluk tazminat davası açtı.
Dava İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan adına yapılan savunmada “Müvekkilim hakkında üç kuruş bedelle dava açılarak şahsına hakaret edilmiştir. Bunu da sosyal medyada ilan etmiştir. Bu sebeple davacının dava açmakta hukuki yararı yoktur” denildi.
Soylu adına yapılan savunmada ise şöyle denildi: “Müvekkilim İçişleri Bakanıdır. Hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır. İsim vermemiştir. Genel verilerle açıklama yapmıştır.”

Mahkeme, yaptığı yargılama sonrası kararını açıkladı. Kararda, Soylu’nun yaptığı açıklamanın doğrudan bir kişiyi hedef almadığı kaydedildi. Mahkeme, Başkapan’ın tazminat talebini, her iki davalı yönünden de reddetti.
Karara itiraz edildi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’ne yapılan itirazda, ilk derece mahkemesinin kaldırılması istendi. İtiraz dilekçesinde, anılan açıklama ile İBB çalışanı Başkapan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu savunuldu.
Soylu’nun avukatı ise İstinaf Mahkemesi’ne yaptığı savunmada, Başkapan’ın haksız ve kötü niyetli olduğu öne sürülerek “Müvekkilin açıklaması maddi dayanakları olan bir açıklamadır. İlk derece mahkemesinin kararına karşı istinaf başvurusunun reddi gerektiği kanaatindeyiz” denildi.
halktv.com.tr
Ersa Mühendislik konkordato istedi99 izlenme
Ayın yarısını bile getiremeyen vatandaş, pazarda 10 lira için kredi kartı uzatıyor!57 izlenme
Diş fırçalamada ‘nano robot’ devrimi başladı!35 izlenme
Almanya'da saatlik asgari ücrete okkalı zam!46 izlenme
Laik hacıları kâfir ilan etti! 'Hacca gidip şeriat istemeyen adam kâfirdir'49 izlenme
65 yaş aylığı ile geçim sıkıntısı çeken yaşlı adam: "Benim eşim evde felç. İncir istedi benden 75 lira dediler. Bir kilogram inciri alamadım"30 izlenme
Halkın egemenliği 105 yaşında30 izlenme
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Dilovası'ndaki olaylara karışan Suriyelilerin sınır dışı edilmeye başlandığını açıkladı44 izlenme
Atatürk’ü savundu diye tayin edilmişti! O Albay’dan veda mesajı
Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında anıldı! "Çekilmeyen tuğlalardan karşımızda bir duvar örülü"
Ünlü ekonomistlerden flaş iddia! "Dolar 18, benzin 16 lira olacak..."
TCDD'nin yazılı sınavından yüksek puan aldılar: Sendikalı işçiler mülakatta kasten elendi!