Özgür Özel sosyal medya hesabından “Helin Bölek'in ölüm orucundayken yaşamını yitirmesinin üzüntüsü içindeyiz. Gün, ölüm orucunu sürdüren Mustafa Koçak ve İbrahim Gökçek'i yaşatmak için harekete geçme günüdür. Talepler yerine getirilmeli, toprağa yeni bir canın düşmesi engellenmelidir" diye yazdı.
İçişleri Bakan Süleyman Soylu twitter hesabından CHP’li vekilleri hedef alarak Özgür Özel’e şunları yazdı:
“Hastaneye kaldırıldığı halde DHKPC’nin talimatıyla tedavisini engelleyerek hastaneden çıkartıp ölüme yatıran sizin milletvekilleriniz. Ölümü kutsallaştırıp DHKPC’nin değirmenine ölü taşıyan da sizsiniz @eczozgurozel
Gerçek yüzünüz bir kere daha görüldü, örgüt yalakaları.”
İçişleri Bakan Süleyman Soylu’nun kendisi etiketleyerek yaptığı paylaşıma CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sert şekilde cevap verdi.
Özel, “CHP'nin adını bir örgütle yan yana getirirken insan biraz utanır @suleymansoylu
Örgüt yalakası, senin gibi bir örgütten finansman elde edendir; bir örgütü kampanyasında kullanandır; bir örgüte ne istediyse verendir. Senin ve DHKPC’nin aksine ölümü değil yaşamı kutsuyoruz!” dedi.

Grup Yorum üyeleri, cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, konser yasaklarının ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskıların son bulması talebiyle başlatmış olduğu açlık grevini, ölüm orucuna dönüştürmüştü.
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in açlık grevi ise sürüyor. Bölek ve Gökçek, 11 Mart’ta polis zoru ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, ancak tıbbı müdahaleye izin vermemeleri üzerine eylemlerini sürdürdükleri Direniş Evi’ne geri getirilmişlerdi.
Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi, “Gece uyku uyuyamıyor, çünkü sinir uçları iltihaplandı, çok acı çektiği için uyku diye bir şey yok. Kızımın yeniden türkü söylemesini çok istiyorum. Çocuğumun ölmesini istemiyorum. O pırıl pırıl insanları sahnede görmek istemez misiniz? O yüzden rica ediyorum, konuşmamı duyan herkes bir şeyler yapsın ama hızlı yapsın” ifadelerini kullanmıştı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/soyluileozgurozelsosyalmedyadabirbirinegirdi1731359
CHP kongresini durdurma kararını tebliğ ederken tavırları dikkat çekmişti! Bakın o kadın kim çıktı?26 izlenme
Erdoğan sakalı yüzünden istifa ettiğini söyledi ama gerçek farklı çıktı!154 izlenme
Boğaz’daki partilerde korkunç iddia: Genç kızlara tuzak mı kuruldu?38 izlenme
Yunanistan’daki Türk Konsolosluğu önünde çirkin tahrik! Polis engellemedi52 izlenme
Orman yangınları yörükleri de yaktı25 izlenme
Suriye'ye yeni askeri harekat48 izlenme
Buket Aydın’ın hiç okunmayan haber sitesine Halkbank'tan reklam yağıyor64 izlenme
Türkiye’den Alman basınındaki 'Türklere sınır dışı' iddialarına yalanlama37 izlenme
Almanya’ya göçte önemli yenilik: Nitelikli Türk göçmene ‘anne baba’ hakkı
Seçim öncesi 14,3 milyar dolarlık gizemli kaçış
Arşiv unutmaz! Erdoğan, Akşener’e geçmişte neler söylemiş neler!
Cemal Enginsoy, Meclis konuşmasında Atatürk'e hakaret edenlere açtı ağzını yumdu gözünü!