Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de istifa eden bakanlar kafilesine eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gece yarısı görevden alınanlar listesine eklendi, görevden alınışı "görevden affını istedi" diyerek sunuldu.
Peki, Gül'ün görevden alınmasına giden süreç nasıl gelişti?
TELE 1’de yer alan habere göre; Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında tartışma çıktı.
Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yemek yediği restorona geldiği anın MOBESE görüntülerini yayınlanmasını Bakan Soylu’ya sordu. Bunun üzerine iki bakan arasında tartışma yaşandı.
Soylu’nun ise Gül’e bir FETÖ’cü kurumu ziyaret ettiğini ve elinde fotoğraflar olduğunu söylediği iddia edildi.
Gül’ün bu tartışmadan sonra istifa ettiği gelen bilgiler arasında.
BU İLK KRİZ DEĞİL
Öte yandan ikili arasında yaşanan ilk kriz bu değil.
Soylu'nun Peker'in hedefinde olduğu yayında dahi Abdülhamit Gül'e yönelik eleştiriler yöneltmesi dikkat çekmiş, bu başlıkta suçun İçişleri'nde değil, hukuk tarafında olduğunu öne sürmüştü.
İkili arasındaki kriz Soylu'nun annesine küfür eden ismin serbest bırakılmasına medya üzerinden tepki göstermesiyle tepe noktasına çıkmış, Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" demişti.
Soylu'nun geçtiğimiz aylardaki tepki çeken "Biz yapalım hukuk arkadan gelsin" sözlerine de yanıt veren Gül, "Biz yapalım hukuk arkadan gelsin' değil, 'hukuk önden yürüsün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti" ifadesini kullanmıştı.
Bu tartışmaların sürmesi sonrası geçtiğimiz yılın sonuna doğru ikili arasındaki kavgayı Soylu'nun kazandığı, Gül'ün bir gece yarısı kararnamesiyle görevden alınacağı belirtiliyordu.
Soylu'nun Gül'e yönelik "pasif kaldığı" eleştirileri yaptığı, ötesinde Soylu'ya verdiği destekle bilinen Bahçeli'nin de hukuk alanında yaşanalardan rahatsız olduğu ve Gül'ü istemediği öne sürülüyordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve daha önce istifa eden bir diğer bakan Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen medya grubunun "yargıda FETÖ'cüler hâlâ etkin" çıkışı, Gül'ün yaşadığı bir diğer kriz başlığıydı.
Trump Türkiye'yi işte bu yüzden rahatça tehdit ediyor ! RTE 'Eyy Amerika ÖSO'yu seninle beraber kurduk ya !' diye itirafta bulunmuştu !540 izlenme
CW Enerji konkordato istedi!112 izlenme
Artık açıkça söylüyorlar: Cemaat ve tarikatlar tedirgin588 izlenme
AKP’li Şanlıurfa belediyesinden sessiz sedasız adres teslim ihale: Seçimden önce hızlıca her şey halledildi26 izlenme
400 bin ton patates neden elimizde kaldı?295 izlenme
Hazırgiyim patronlarından asgari ücret talebi23 izlenme
AYM, AKP'yi kapatma kararını reddedince Erdoğan bakın neler demişti: "Demokrasimiz bir büyük ayıpla yaşamak zorunda bırakılmamıştır. Millet iradesi, yargıyla karşı karşıya getirilmedi"8 izlenme
Polis, Şişli'de İmamoğlu broşürü dağıtan grubu engellerken, aynı yerdeki AKP'lilere hiçbir şey yapmıyor !516 izlenme
Şüpheli ölümler bitmiyor! Rusya'nın en büyük petrol şirketinin sahibi pencereden düşerek öldü
Mahfi Eğilmez asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı
Milli yemeğimiz ithal kaynıyor
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 2.654 yeni vaka tespit edilirken, 16 kişi hayatını kaybetti, 17.524 kişi sağlığına kavuştu!