Adana Barosu’na kayıtlı avukat Tugay Bek hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında 3 Ocak’ta ifadeye çağrılan Bek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı üç paylaşımdan sorumlu tutuldu.
Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, soruşturma konusu yapılan paylaşımlarından birinde AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin, Meclis’e getirdiği termik santral yasasını veto eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmesinin “dalkavukluk” olarak nitelendirmesi yer aldı.
Tugay Bek’in 12 Eylül darbecileri tarafından 17 yaşındayken yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren ve sanatçı Aleyna Tilki’nin fotoğraflarının altına “Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aleyna Tilki’ye ‘Türkiye’nin ilham veren gençleri ödülü’ vermiş. Ne olduğu şu sizin reisiniz, ‘Dindar ve kindar nesil’ yetiştirme projesine? Varın siz, Aleyna Tilki’den ilham alın. Türkiye gençliği, halk için ölüme gülerek ve dimdik giden Erdal Eren’den ilham alıyor” paylaşımı da suç olarak değerlendirildi.

Bek’in Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyımın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’ya kuyumcudan 600 bin liralık hediye aldığına ilişkin bir paylaşımı da soruşturma dosyasına girdi.
Tugay Bek paylaşımında, “Halkın iradesinin yok sayılması anlamına gelen bu hukuksuzluğa yönelik itirazlar ekose ceketli, kel kafalı bakanın emrindeki polisler tarafından şiddetle bastırılıyor” ifadelerine yer verdi. Savcılığın bu paylaşımda Soylu’ya yönelik kullandığı “kel kafalı bakan” tabirini hakaret saydığını ifade eden Tugay Bek, şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanına hakaretten hakkımda işlem yapıldı. Ancak savcı söz konusu paylaşımlarda bu suça dönük bir gerekçe bulamadı. Paylaşımlarda suç unsurunu bana söylemek yerine düşüncelerimi almak istedi. En sonunda ‘Bakana kel demişsiniz. Bu hakaret sayılabilir. Suç olarak değerlendirilebilir’ dedi. Emniyet benim paylaşımlarımı dosya haline getirerek savcılığın önüne koymuş. 2016 yılında beraatla sonuçlanan bir davamı da eklemiş soruşturma dosyasına. Suçlama yapmadan ifadem alındı.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/soyluyakelbakandiyenavukatasorusturmah26865.html
Ali Mahir Başarır'dan siyaseti sallayacak iddia: "İnsanların midesini bulandıracak olaylar çıkacak"19 izlenme
Enflasyon rakamlarına göre kira artış oranı yüzde 59,91 oldu.53 izlenme
Asgari ücrette tarih değişti: Milyonlarca çalışan Temmuz'da bekliyor ama...61 izlenme
İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne tepki gösterdi: "Tabiri caizse el koymak bu"49 izlenme
Ali Kaygusuz'un göçük altından cansız bedeni çıkartıldı81 izlenme
Vatandaşın seçim yorumu gündem oldu 'Z kuşağı, dans ettiği için İnce'ye oy vermeyi gözden geçirmeli'56 izlenme
Enerji Koridorunda 'Kara Pazar': Hürmüz’deki kilit petrol fiyatlarını patlattı!23 izlenme
Sinan Ateş suikastinde bomba bilgiler!188 izlenme