Naylon faturalar ve şaibeli ihalelerle kamuoyunun gündemine oturan Yunus Emre Enstitüsü, bu kez Arjantin’de kendini gösterdi.
Türk dil ve kültürünü tanıtmak amacıyla kurulan kamu vakfı niteliğindeki Yunus Emre Vakfı’na bağlı enstitü, Arjantin’de etkinlik düzenledi. Başkent Buenos Aires’te 3 gün süren Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde, Türkiye’den gelen şeflerin yaptığı yemekler sunuldu.

İKİ İDDİANAME BULUNUYOR
Programda hünkar beğendi, vişneli yaprak sarması, baklava, peynir helvası ve reyhan şerbeti hazırlandı. Etkinliğe Arjantinli şefler, gazeteciler, Arjantin Gastronomi Enstitüsünde öğrenciler katıldı.
Enstitü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iki iddianame bulunuyor. Suçlamalar arasında naylon faturalarla 630 milyon liranın üzerinde yolsuzluk yapılması yer alıyor. 23 şüphelinin yargılandığı davada sanıklar hakkında 7’şer yıl hapis talep ediliyor.
61 ŞAİBELİ İHALE VAR
Eski Başkan Şeref Ateş ve oğlu Enes Ateş’in de aralarında yer aldığı 23 kişi, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” ile suçlanıyor. Vakıfla ilgili CHP’li Deniz Yavuzyılmaz da geçen yıl 61 şaibeli ihale yapıldığını kanıtlarıyla ortaya koymuştu.

Tutuklu gazeteci İsmail Arı, geçen yıl Yunus Emre Vakfı’ndaki 630 milyon TL’lik naylon fatura vurgunu haberleştirmişti. Başarılı gazetecinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen dosyalardan bir tanesi, Yunus Emre Vakfı’ndaki yolsuzluk haberiydi.
Silivri’de tutulan İsmail Arı, şimdi eski Yunus Emre Vakfı Başkanı Şeref Ateş ile aynı cezaevinde farklı koğuşlarda kalıyor. Görevden alındıktan sonra yurt dışına kaçan Başkan Ateş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede suçlular hakkında 7’şer yıl hapis istenmesinin ardından yurda dönüp teslim olmuştu.
Sözcü
Açlık sınırı 10 bin liraya yaklaştı, yoksulluk sınırı 26 bin 994 lirayı buldu60 izlenme
Ahsen TV muhabiri sokak röportajında zorla Erdoğan dedirtmeye çalıştı, gencin Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söylemesinin ardından çılgına döndü!73 izlenme
Çelenkleri parçalayan kadın adli kontrolle serbest224 izlenme
CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer gözaltına alındı28 izlenme
İPA, 'Türkiye'nin İsraf Karnesi'ni yayımladı: İşte kalem kalem kamuyu zarara uğratan harcamalar48 izlenme
ORC’nin araştırmasına göre CHP tabanının % 60,8’i ‘İnce’ diyor!267 izlenme
Meral Akşener bombaladı!265 izlenme
Milyonlarca işçi, memur ve emekliye kötü haber: 'Emekçinin geliriyle oynamıştır!'35 izlenme
İktidar askerleri siyaset yapmakla suçluyor! İşte AKP’nin gözbebeği emekli askerler!
Soyulan Yunus Emre’de, beş yönetici çift maaş alıyormuş
İmam kızından zehir zemberek sözler! 'AKP'ye iki kez oy verdim bir daha asla. Pişmanım, haram olsun. Bu batırmadan devretmez!'
İmamoğlu'nun Akın Gürlek davasında dikkat çeken muhalefet şerhi: "Suç unsurları oluşmadı beraat etmeli"