49 yıllık ‘Elazığ Atatürk Stadyumu'ndaki yenileme çalışmaları sonrasında ismindeki Atatürk silindi.
Elazığ’da 1974'ten bu yana maçların oynandığı Atatürk Stadyumu yeninden inşa edilmiş ve stadın adının da, ‘Yeni Atatürk Stadyumu’ olacağı ifade edilmişti ancak yeni stada Atatürk yerine ‘Elazığ Stadyumu’ ismi verildi. Stadın Elazığ Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne teslim edilmesine rağmen tabelada Atatürk ismine yer verilmedi.
Atatürk isminin stadyumdan silinmesine tepki gösteren ve “Tarihle ve tarihi şahsiyetler ile kavga edilemez” diyen İYİ Parti Elazığ Milletvekili İrfan Sönmez, şu ifadeleri kullandı:
“Bu ülkeye hizmet etmiş, alın teri dökmüş, zamanını, gençliğini harcamış tarihi şahsiyetlerin, her zaman hayırla, saygıyla yad edilmesi gerektiği kanısındayım. Elazığ stadyumu yapıldığından beri Atatürk Stadyumu olarak biliniyordu. Maalesef ideolojik siyaset tarihi bile kavga haline getirdi. Halbuki biz tarihe; kavga etmek için değil, anlamak için bakmalıyız. Gençlerimiz, insanlarımız onları anlasın diye sokaklarımızda, caddelerimde, stadyumlarımızda, kitaplarımızda onları yaşatmalıyız. Bu vefasızlığı doğru bulmuyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinden beri tarihle kavga eden, Milli Mücadele’nin kahramanları ile kavga eden, Atatürk'ü doğru anlamayan, Milli Mücadele’yi doğru anlamayan, tarihi şahsiyetleri özel hayatları üzerinden değerlendiren, onların devlet hayatında oynadıkları rolü görmeyen bir anlayış ile hareket etmiştir. Türkiye'nin birçok yerinden Atatürk ismi kaldırılmıştır. Aynı nobranlık Elazığ'da da yapılmıştır.”
Sözcü
RTÜK, tarikatın reklam filmini 'kamu spotu' olarak yayınlandı ! Gerekçe 'Kamu Yararı !' İşte o kamu spotu1272 izlenme
Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yüzde 38 artış: 17 milyon değerinde 20 yeni araç alınacak30 izlenme
Sigarada zam furyası devam ediyor42 izlenme
Özgür Özel'e 'Ayağını denk al' diyen Erdoğan'a CHP'den sert yanıt geldi37 izlenme
Bu kaçıncı? İnterpol arıyordu, Hollandalı uyuşturucu karteli lideri İstanbul'da yakalandı46 izlenme
5 araştırma şirketinin başkanı anket sonuçlarını canlı yayında paylaştı! İşte parti parti son oy oranları70 izlenme
Özgür Özel, Bolu faciasının bilirkişi raporunu paylaştı34 izlenme
Antep fıstıkları Bulgaristan'dan geri gönderildi! İçinde en tehlikeli madde var iddiası42 izlenme