Anasayfa1
15 Şubat 2026 ( 6 izlenme )
Reklamlar

Şubat ayının anket sonuçları: Yerelden beri tablo aynı


Şubat ayı genel seçim anketi sonuçları yayımlandı. PİAR Araştırma sonuçlarına göre bu Pazar genel bir seçim olsa CHP yüzde 35.1 ile birinci parti olurken AKP yüzde 31.7 ile yine ikinci parti konumunda.


Son yerel seçimlerde AKP'nin ilk defa ikinci parti olmasının ardından yapılan birçok ankette sonuç değişmedi. CHP'nin yerel seçimlerde elde ettiği birincilik partinin belediyelerine ve cumhurbaşkanı adayına kadar yapılan tüm operasyonlar sonucunda da aynı kaldı.

ŞUBAT ANKET SONUÇLARI

PİAR Araştırma’nın Şubat 2026 "Türkiye Siyasi Gündem Araştırmasına göre, bu pazar genel seçim yapılması ihtimalince CHP yüzde 35,1 ile birinci parti olurken, AKP yüzde 31,7 ile ikinci sırada yer aldı.

ads.jpg

02-05 Şubat tarihleri arasında 26 ilde 2.260 kişiyle CATI (bilgisayar destekli telefon görüşmesi) yöntemiyle anket yapıldı. Kararsızların dağıtılmasından sonra birinci CHP ikinci CHP çıktı.
MHP yüzde 9,0 ile üçüncü, DEM Parti yüzde 8,8 oy ile dördüncü, İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 5,6 beşinci, Zafer Partisi yüzde 4 ile altıncı ve YRP yüzde 2.7 ike yedinci sırada yer aldı.

OLUMSUZ ETKİ OLUR DİYE SIZDIRDILAR

Tele2'ye bağlanan PİAR Araştırma Başkanı Kadir Atalay, CHP Lideri Özel ile CHP'den istifa eden Keçiören belediye başkanı Mesut Özarslan arasındaki mesajların sızdırılmasından pişman olunduğunu söyledi.

Atalay'ın iddiasına göre, amaç Özel'i hedef göstermekti ancak CHP'den Özel'e bu kadar desteğin beklenmiyordu.

Kaynak:Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Seçim gecesi çekildi, emekli amiral paylaştı İşsize, esnafa para yok! Diyanet külliyesine milyonlar harcanacak! AKP’li belediye başkanı akrabalarına 1 milyon ödedi iddiası! İmamoğlu açıkladı: İBB, 2020'de ihtiyaç sahiplerine 618 milyon 890 bin lira destek sağlamış!