İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay cinayeti hükümlülerinden Osman Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast planlandığı ihbarıyla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık ayrıca İmamoğlu'nun can güvenliğinin sağlanması için İstanbul Valiliği'ne talepte bulundu.
Danıştay cinayeti hükümlüsü Osman Yıldırım, cezaevinden bir mektupla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir suikast ihbarında bulunduğu, Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu tarafından ortaya çıkarılmıştı. İhbar mektubunun İBB’ye ulaşmasının ardından Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarından Kemal Osman Polat, ihbar mektubu ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı suikast ihbarıyla ilgili soruşturma başlattı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliği’nden de İmamoğlu için güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi.
ANKA'nın haberine göre; Başsavcılığın, Valiliğe gönderdiği talep yazısı şöyle:
"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere müşteki Ekrem İmamoğlu, vekil Avukat Kemal Polat tarafından sunulan kasten öldürmeye teşebbüs ve tehdit suçları iddiasıyla ilgili 24/03/2022 tarihli şikâyet dilekçesi üzerinden soruşturma başlatılmış olup, müştekinin can güvenliği ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğinin takdir ve ifası bilgilerinize arz olunur.”

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Osman Yıldırım, 31 Ocak 2022’de cezaevi müdürlüğüne bir ihbar mektubu göndermiş ve İBB Başkanı İmamoğlu’na yönelik suikast düzenleneceğini ileri sürmüştü.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Avukatı Kemal Osman Polat, müvekkili İmamoğlu için daha önce de bu yönde ihbarlar geldiğini ve dilekçe ile savcılığa başvurularak iddiaların araştırılarak, can güvenliğinin sağlanması hususunda tedbirlerin alınmasını talep ettiklerini ifade etti.
"Erdoğan Türkiye'yi İslami bir diktatörlüğe dönüştürüyor"363 izlenme
TRT bir oyuncuyu daha diziden çıkardı16 izlenme
Nuray Başaran’ın CHP’nin eski yönetiminden yüklü miktarda para aldığı ortaya çıktı16 izlenme
Dünya Ankapark ve dev dinozorları konuşuyor! "Hükümetin israfının kanıtı"28 izlenme
Orman yangınlarında korkunç şüphe!93 izlenme
CHP’den Ankara kulislerini karıştıracak FETÖ raporu!937 izlenme
Malatya'da bir vatandaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan binayı taş atarak yıktı40 izlenme
PKK'lılara Şeyh Said affı geliyor6 izlenme
Yandaş kanalda bebek katili Öcalan'a övgüler yağdırdı!
İktidar medyası Mehmet Şimşek'i yine hedef aldı! Yine manşetten
Çelik devi konkordato istedi!
İsrail ordusu Gazze’de şimdiye kadar keşfettiği en büyük tüneli buldu: İçinden kamyonet geçebilen tünel yerin 50 metre altına kadar iniyor