Eski AKP Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, 'Ali Erbaş' iddiasıyla gündeme geldi. Denizolgun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Ali Erbaş şahsıma bir itirafta bulundu” diyerek şu iddiayı öne sürdü:
“‘Geçen sene bu aylarda, Beyefendi (Cumhurbaşkanımız) cemaate operasyon yapılsın diye talimat verdi, operasyonu ben durdurdum’ diye şahsıma söyledi.
DİYANET'TEN AÇIKLAMA
Denizolgun’un iddialarına Diyanet’ten açıklama geldi. Açıklamada iddia yalanlanırken, hukuki sürecin başlatılacağı duyuruldu.
Söz konusu açıklamada şöyle denildi:
"Fatih Süleyman Denizolgun'un, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a atfen dile getirdiği ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da hikayenin içine katarak belirttiği asılsız iddialar tamamen gerçek dışı ve hayal ürünüdür.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, iddia edilen "Kurişiler" isimli grup ve bu grubun başındaki kişiyle herhangi bir tanışıklığı, görüşmesi ya da ilişkisi bulunmamaktadır.
Şahsın ortaya attığı asılsız iddialar ve iftiralar hakkında hukuki süreç başlatılacak olup, gerekli suç duyurusu yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Tele1
Kriz yok ama genelgesi var!109 izlenme
Türkiye'nin en zengin 10 ismi arasına girdi: İşte Selçuk Bayraktar'ın yeni serveti23 izlenme
O isim Erdoğan'a hakaret suçlamasından beraat etti! Bakın Erdoğan için neler söylemişti?136 izlenme
Erdoğan imzaladı 5 şirkete ek teşvik geldi! İşte o şirketler...90 izlenme
Bir ‘cumhurbaşkanı’ tehdit eder mi? Şimdi de Fenerbahçe ve ünlüleri tehdit etti!305 izlenme
Müteahhitlere 1 yılda 60.3 milyar aktı36 izlenme
Yıldız Teknik Üniversitesi boykot çağrısı yapan öğrencilere soruşturma açtı!48 izlenme
Sendikalarda hanedan devri30 izlenme