Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Süleymancılar cemaati lideri Alihan Kuriş hakkında yürütülen soruşturmada dikkat çeken tapu kayıtları geçti.
Bu kapsamda, Kuriş ve ailesinin tapu kayıtları incelendi; aile üyelerinin üzerine kayıtlı toplam 191 taşınmaz tespit edildi.
Sabah'ın haberine göre, taşınmazların büyük bölümünün Alihan Kuriş'in annesi Ayşe Gülderen Kuriş'in adına kayıtlı olduğu belirlendi.
Ayşe Gülderen Kuriş'in üzerinde 138, hayatını kaybeden Mahmut Sabri Kuriş'in üzerinde 26, Alihan Kuriş'in üzerinde 14, kardeşi Hilmi Tuna Kuriş'in üzerine ise 13 taşınmaz bulunduğu kaydedildi.

Tapu kayıtlarında İstanbul'un Kadıköy ve Erenköy ilçelerinde dubleks ve normal dairelerin bulunduğu belirtildi.
Altunizade semtinde 9 bin 31 metrekarelik alanda ahşap ev ile 922 metrekarelik arsa üzerinde dört katlı apartman dikkat çekti. Kısıklı’da ise bahçeli ahşap evler ve arsa bulunduğu kaydedildi.
İstanbul'daki konut ve arsaların yanı sıra Sakarya’daki tarla ve ticari mülkler de dosyada yer aldı. Serdivan ilçesinde 21 bin 432 metrekarelik tarla ve ahşap ev ile Erenler ilçesinde üç katlı ofis, iş yeri ve arsanın aile adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı.
Dosyada yer alan söz konusu taşınmazların nasıl edinildiği ve finansal kaynaklarının incelemeye devam edildiği belirtildi.
Sözcü
Altan Tan planı anlattı: "Çözüm sürecinde Öcalan, devletle anlaşmıştı. Başkanlık sistemini ve Erdoğan'ı destekleyecekti, silahlar susacaktı. Bunun aksini iddia eden varsa çıksın"38 izlenme
Togg’a bir haftada ikinci zam geldi35 izlenme
Türkiye'nin devi iflasın pençesinde36 izlenme
SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan emeklilik uyarısı: "Bu tarihi kaçıran yandı, kök maaş farkına dikkat"40 izlenme
Emeklilerin banka promosyonu artacak mı? Emeklilerden bankalara flaş talep36 izlenme
İmamoğlu müjdeyi verdi: Deniz ulaşımına ücretsiz internet!99 izlenme
Erdoğan'dan Suriyeli açıklaması: "Göndermeyeceğiz"55 izlenme
Beşiktaş Belediyesi soruşturmasında Aziz İhsan Aktaş’ın mal varlığına tedbir kararı27 izlenme
Türkiye enflasyonda birinci oldu! Pakistan’da eksi 3,1, Türkiye’de yüzde 41,7
Aksaray Belediyesi'nin Belediye Başkanı 'Sedat Peker' olarak değiştirildi
Ünlü iş insanı Hamdi Akın'ın ardından Vedat Aşçı da ifadeye çağrıldı
Kritik iddia: 5 bin polisle seçim sonucu değiştirilecek!