Fatih'te Semih Çelik tarafından 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in yarım saat arayla katledilmesine ilişkin devam eden soruşturmadan dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Hayatını kaybeden Uzuner ile Halil'in cep telefonları ve katil Semih Çelik'in laptopuna incelenmek üzere el konulmuştu.
Son bilgilere göre, Uzuner'in cep telefonu çözüldü. Ayşenur Halil'in kullandığı iPhone marka cep telefonunun ise henüz çözülemediği, soruşturma birimlerinin incelemelerinin devam ettiği öğrenildi. Semih Çelik'in laptopundaki incelemenin de sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan katil zanlısı Semih Çelik'in Ayşenur Halil'le dışarıda buluştuğu ve kahvaltı yapmak için birlikte bir fırına giderek ekmek aldıkları tespit edildi. İkilinin fırına birlikte gittikleri, çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.
Genç kızı evine götüren Çelik'in burada cinayeti işledikten sonra kendi cep telefonundan polisi arayarak cinayet işlediği yönünde ihbarda bulunduğu ve ikinci cinayeti işlemek üzere İkbal Uzuner'le buluşmak üzere Fatih'teki surlara hareket ettiği öğrenildi.

Soruşturma birimleri bu tip soruşturmalarda genellikle iPhone marka telefondaki şifreleri kırmak için soruşturma birimleri Apple ile iletişim kuruyor. Apple'in ürettiği cihazlarda bulunan iCloud hesabının şifresinin kırılması için şirkete yazılması gibi bir prosedür izleniyor.
Kaynak: Sabah
Gerçek Gündem
En esrarengiz Yahudi tarikatından görüntüler sızdı112 izlenme
40 kişinin öldüğü Sami Bey Apartmanı davası: Müteahhit depremden sonraki gün yurt dışına kaçmış27 izlenme
TMMOB ve BTS’den sert açıklama! "Kaza dikkatsizlikle ya da ihmalle açıklanamaz!"108 izlenme
704 yıl hapsi istenen Aziz İhsan Aktaş: "Beraat edeceğimden eminim"22 izlenme
Müteahhit ve müşavirlere 7 ayda 20 milyar! Bol keseden aktarmışlar!114 izlenme
Motorine dokunan yanıyor! Bir deponun maliyeti 4 bin lirayı aştı21 izlenme
Kahve dehşetinde ifadeler ortaya çıktı! 'Dünya başıma yıkıldı'39 izlenme
Altındağ’da gerilim sürüyor94 izlenme
Muharrem İnce: Yakında karışacak bu çarşı
Sigara ve alkole yeni yasaklar geliyor!
Ankara Valiliği'nin engeline CHP'den art arda tepki: "23 Nisan yasaklanamaz! Birinci Meclis önündeki buluşmamız ve Anıtkabir’e yürüyüşümüz engellenemez!"
İBB’den öğrencilere aylık 150 GB internet desteği!