Suriye’de Heyet Tahrir elŞam (HTŞ) öncülüğündeki cihatçı grupların başkent Şam’ı ele geçirerek Beşar Esad yönetimini devirmesinin ardından 61 yıllık BAAS rejimi son buldu. Suriye'de geçici hükümet kurulurken Ahmet Şara, cumhurbaşkanı olarak seçildi. Suriye geçici hükümeti, birçok alanda değişiklikler yaparken ülkeye giriş için yeni vize ücretlerini açıkladı.

Söz konusu listede 4 ülke vizeden muaf tutulurken o ülkelerin içinde Türkiye'nin olmadığı görüldü. Listeye göre, Türkiye’den Suriye’ye gitmek isteyen Türk vatandaşları 3 aylık vize için 150 dolar ödeyecek. Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye’den Suriye’ye girmek isteyenlerin 3 aylık vize için 150 dolar ödemesine karar verilirken Ürdün, Lübnan, Malezya ve Moritanya’dan Suriye’ye girmek isteyenlerin, 3 aylık vize için herhangi bir ücret ödemeyeceği kaydedildi.

Zafer Partisi Genel Başkanvekili Ali Şehirlioğlu, konuya ilişkin bir açıklama yaparak “2011 yılından beri Suriyeliler, geçici sığınma statüsünde Türkiye’ye geldiler. Misafir olarak kabul ettik, aslında kendi ülkelerindeki olağanüstü durum bitti, savaş bitti. “Ülkelerine dönsünler” dedik. “Gönüllü olarak göndeririz” dediler. “Biz gönderelim” dedik ama kimsenin gitmediğini de gördük.” ifadelerini kullandı. “7 milyon civarında Suriyelinin olduğu bir yerde, kaçağıyla beraber bunu düşündüğümüzde gidenlerin bundan çok çok düşük rakamlar, yani 6070 bin gibi İçişleri Bakanlığı’nın söylediği rakamlar var ki, bu gidenler sadece” ifadelerini kaydeden Şehirlioğlu, tekrar gelenlerle ilgili hiçbir bilginin olmadığını ifade etti.

“Bugün çok önemli bir haber düştü kanallara. Dışişleri Bakanlığı’na soruyoruz bunu. Bugün eğer siz, Suriye’ye bir şekilde turist olarak gitmek isteseniz, 3 aylığına 150 dolar vize ücreti ödemek durumundasınız.” açıklamasında bulunan Şehirlioğlu, “Suriye’ye gitmek gibi bir derdim yok ama Suriye’ye gitmek isteyen iş adamı olabilir, oradaki durum nedir diye görmek isteyen olabilir; 150 dolar, 3 aylığına Suriye hükümeti bizden vize istiyor.“ sözlerini sarf etti. Bu durumu Dışişleri Bakanlığı’na soran Şehirlioğlu, “Bu gerçek midir değil midir? Eğer gerçekse yazıklar olsun.” söyleminde bulundu.
halktv.com.tr
Banka kartıyla yapılan ödemelerde şok detay ortaya çıktı: Vatandaşa gizlice fazla ödettiriliyor39 izlenme
Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e saldıran Servet Bozkurt ev hapsinde elektronik kelepçeliyken iki kişiyi öldürüp kaçtı13 izlenme
Varlık barışı listesini açıklayın15 izlenme
Atatürk’ün ilk heykelinin tepki çeken hali!240 izlenme
İşte başkanlık sisteminin ağır bilançosu!37 izlenme
AKP'li vekil önce paylaştı, hemen kaldırdı! Kriz yaratan fotoğraf38 izlenme
Rektörün kendisini dekan olarak atadığı ortaya çıktı!42 izlenme
Bakan’ın oğlu ile Hilal Kaplan TRT yönetimine girdi!71 izlenme
İnkılap Tarihinde şok revize! Yarın Atatürk'ü Samsun'a da çıkartmaz bunlar!
CHP'li eski vekilin evi sahte İçişleri Bakanlığı kimlik kartıyla gözetlendi!
Erdoğan’ın Bakan Yardımcıları mercek altında
Ekonomist Atilla Yeşilada: "İktidar büyük ihtimalle havlu atacak. Erdoğan, en büyük krizi yaşatan kişi olarak tarihe geçer!"