Ankara'da bulunan Umut Hayır Mağazası’nda mültecilere yardım ettiğini öne süren Saadettin Karagöz, Suriyeli kadınlara yönelik taciz ve istismar suçlamalarının ardından 2025 yılının ekim tutuklanmıştı.
'Cinsel istismar' suçundan tutuklanan Karagöz'ün mağazası 2014 yılında Suriyeli göçmenlerin yoğun olduğu Ankara’nın Altındağ semtinde bulunuyordu.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Karagöz hakkında soruşturma aşamasında cinsel tacize uğradığını ifade eden kadınlar mahkemede farklı beyanlarda bulundu.
Müşteki F.M. isimli kadın mahkemedeki ifadesinde, "Sadettin bizi kovmak amacıyla göğsümüzden, belimizden ittirirdi. Özellikle tenimize dokunmadı ama bizi ittirirken vücudumuzun çeşitli yerlerine dokundu. İttirirken eli kalçama da değdi. Sanık beni okşamadı, sadece kadınlara dokunup bizi ittiriyordu. Sanık bize ‘Para vereyim birlikte olalım’ demedi. Asla böyle bir şey teklif etmedi" şeklinde konuştu.
Yine mağdur konumundaki kadınlardan S.H.M. mahkemedeki ifadesinde, "Beni okşamasına veya benzer davranmasına ben izin vermiyordum. Özel bölgeme dokunmasına da izin vermiyordum. Kalçama da dokunmadı. Açıkça bize ‘Para karşılığı beraber olalım’ demedi ancak ‘Size para vereyim ancak bu karşılıksız değil. Sanıktan şikâyetçi değilim. Beni sadece göğsümden ittirdi" dedi.
Cinsel istismardan tutuklanan Karagöz ise, "Ne müştekilere ne de başkasına cinsel tacizde bulunmadım. Tahliyemi istiyorum. Bunların çocukları da uyuşturucu işleri ile uğraştığını duyunca ben bunlara yardım vermeyi kestim. Ben yardımı kesince onlar da bana böyle bir iftirada bulundular" şeklinde ifade verdi.

Savcılık mütalaasında bu saldırı suçunun şikayete bağlı olduğunu ve kadınların şikayetlerinden vazgeçtiğini, çelişkili beyanların bulunduğu gerekçesi ile sanık hakkında beraat talep etti.
Mahkemede de mahkumiyet hükmü yeter kesin ve inandırıcı deliller elde edilmediği gerekçeleri ile beraat kararır verdi.
AKP, maztabası alınan İmamoğlu’nun sloganını ve vaatlerini çalıyor!65 izlenme
Özel'den Akın Gürlek'e: "Başsavcılık maaşının yanında başka bir gelir elde ettiniz mi resmi yoldan? Cevap gelmezse basın yayın organlarına gerekli belgeleri yolluyorum"7 izlenme
Merkez bankası altını Londra’dan getirip sattı26 izlenme
Kimya Mühendisleri Odası'ndan İliç uyarısı: "Risk sadece siyanür değil"30 izlenme
Sakarya'da bir çiftçi isyan etti: "Artık çiftçilik hayatına son verdim"27 izlenme
Enflasyon girdabı vatandaşın sofrasını yuttu! Vatandaş ete hasret7 izlenme
Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme81 izlenme
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı27 izlenme