Ortadoğu’daki iç karışıklıklar nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye’ye gelen çoğunluğu Suriyelilerin oluşturduğu mülteciler, kendi yaşam alanlarını oluşturmayı sürdürüyor.
FOTO:SÖZCÜ
Samsun’da da yaklaşık 30 bin mülteci bulunuyor. Bunların büyük çoğunluğu merkez ilçe olan İlkadım’da yaşıyor.
FOTO:SÖZCÜ
Kentin tam merkezinde küçük küçük kantonlar oluşturan mülteciler; kendilerine ait berber, kahvehane, lokanta, telefoncu, emlakçılık, fırın gibi iş yerleri açıyor.
Arapça levhalar asarak ticaret yapan mültecilere ait dayanışma dernekleri ve özel poliklinikleri bile var. Bazı Türk işletme sahipleri de kazançlarını arttırmak için Arapça levhalar kullanıyor.
FOTO:SÖZCÜ
Kent merkezinin en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında yoğun bir şekilde yaşayan mülteciler nedeniyle, bu bölgelerde özellikle kirada oturan Türk aileler başka yerlere taşınıyor. İş yerleri olanlar ise dükkanlarını başka yere taşıyor. Boşalan daire ve dükkanlar ise kısa içerisinde mülteciler tarafından tutuluyor.
FOTO:SÖZCÜ
Samsun Valisi Osman Kaynak kısa bir süre önce yaptığı açıklamada il genelinde yaklaşık 30 bin mülteci bulunduğunu ve 8 bin civarında çocuğun da eğitim aldığını açıklamıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/suriyelilerkantonuturklerkaciyor2713782/?fbclid=IwAR0SNd107PUBNoxwJjLxmUWlse1w0q3_d1PxSsuipeAGQTqSkB4K5X1WbE
Adını da sattılar18 izlenme
Sedat Peker’den New York’ta gövde gösterisi17 izlenme
Kolombiya Devlet Başkanının oğlu, kara para aklamadan tutuklandı31 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz: "Çelikler Holding'in kamu zararı 2 milyar 783 milyon TL"33 izlenme
Ukrayna yaptırımları, Rusların günlük hayatını nasıl etkiledi?68 izlenme
AKP'li meclis üyesi 'Meclis başkanı olarak tartışmalara karşılık vermeniz doğru değil' İmamoğlu 'Haklısınız, çünkü uzun yıllardır belediye başkanlarının yönetmediği bir meclis yaşadınız !'525 izlenme
Kayseri'de nişan töreni sonrası 25 ev karantinaya alındı!54 izlenme
TTB’den sokağa çıkma yasağına sert tepki!112 izlenme