Sığınmacılarla ilgili şiddet ve taciz olayları gündemdeki yerini korurken, Esenyurt’ta yaşayan Suriyeli sığınmacıların doğalgazı kaçak olarak kullanmak için yaptıkları şoke etti.
Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, İBB İGDAŞ'ta saha denetimi işinde çalışanın kendisine anlattıklarını aktardı. Esenyurt’ta kaçak doğalgaz kullanımının yaygınlaştığı belirtilirken kullandıkları yöntem pes dedirtti.
Babuşçu yaptığı paylaşımda;
İBB İGDAŞ'ta saha denetimi işinde çalışanın anlattıkları: İstanbul'da başta Suriyeliler olmak üzere göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Esenyurt ilçesinde kaçak doğalgaz kullanımı çok yaygın. Genelde sayacı söküp gazı direkt bağlıyorlar.
Bir grup ise sayaç okuma dönemlerini bildiğinden sayaç okuma zamanından 23 gün önce sayacı bağlıyor sayaç okunduktan sonra tekrar söküyor ve direkt bağlıyor. Durum tutanakla tespit ediliyor ve merkeze bildiriliyor ancak hiçbir sonuç alınamıyor.
Yeniçağ
Böcek ailesi faciasında yeni gelişme: Beklenen rapor ortaya çıktı33 izlenme
Doktorlar ve sağlık çalışanları salgının birinci yılında konuştu "Ölümlerin tek sorumlusu corona virüsü değil"128 izlenme
DMO’nun alımlarında akıl almaz sahtecilik: AKP’nin ‘işbilir’ memuru!156 izlenme
Ankara Barosu Başkanı: Sıra bize geldiyse bedel öderiz133 izlenme
Ankara'daki Gezi davasında savcı iki yıl sonra mütalaasını değiştirdi, örgüt üyeliği suçundan da ceza istedi!46 izlenme
Artvin Valiliği, mahkemenin 'Sadece Diktatör' kararını tanımadı!331 izlenme
"Gebersinler hepsi Türk'tü" yorumları Rumları bile çıldırttı87 izlenme
Okullar tekkeye mi dönüyor?289 izlenme
'AKP’ye oy verenlerin yüzde 47’si başka ülke vatandaşı olmak istiyor'
Ege ve Akdeniz beşik gibi! Son 24 saatte onlarca deprem
Muharrem İnce’nin ardından bir Başkan daha CHP’ye katıldı, rozeti Özgür Özel taktı
2 çocuğunu katlettiği ortaya çıkmıştı: Özgür Özel'e saldıran şahsın 21 yıl önceki görüntüleri ortaya çıktı