Sığınmacılarla ilgili şiddet ve taciz olayları gündemdeki yerini korurken, Esenyurt’ta yaşayan Suriyeli sığınmacıların doğalgazı kaçak olarak kullanmak için yaptıkları şoke etti.
Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, İBB İGDAŞ'ta saha denetimi işinde çalışanın kendisine anlattıklarını aktardı. Esenyurt’ta kaçak doğalgaz kullanımının yaygınlaştığı belirtilirken kullandıkları yöntem pes dedirtti.
Babuşçu yaptığı paylaşımda;
İBB İGDAŞ'ta saha denetimi işinde çalışanın anlattıkları: İstanbul'da başta Suriyeliler olmak üzere göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Esenyurt ilçesinde kaçak doğalgaz kullanımı çok yaygın. Genelde sayacı söküp gazı direkt bağlıyorlar.
Bir grup ise sayaç okuma dönemlerini bildiğinden sayaç okuma zamanından 23 gün önce sayacı bağlıyor sayaç okunduktan sonra tekrar söküyor ve direkt bağlıyor. Durum tutanakla tespit ediliyor ve merkeze bildiriliyor ancak hiçbir sonuç alınamıyor.
Yeniçağ
TÜİK'ten Erdoğan'ın canını sıkacak veriler: Türkiye artık daha yaşlı ve daha yoksul29 izlenme
İmamoğlu davasında yeni gelişme: Savcı rapor aldı, CHP'den tepki geldi! "Amacınız nedir?"35 izlenme
Ekrem İmamoğlu memleketi Trabzon'da: 'Sizi korkutmaya devam edeceğim'45 izlenme
AKP’li belediyeyi karıştıran olay: - Nerelisin -Rizeliyim -İşte sizler böylesiniz, gerizekalı, aptal421 izlenme
Yol haritaları belli oldu: Özel sahada butlan salonlarda devam edecek21 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun avukatı isyan etti49 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden dikkat çeken ATM uyarısı189 izlenme
Belgrad Ormanı'nda kaybolduktan 4 gün sonra sağ olarak bulunan Ece Gürel'in sağlık durumu nasıl?47 izlenme