Suudi Arabistan Ticaret Odaları başkanı Türk mallarına boykot çağrısında bulundu. İki ülke arasında ticaret yapanlar Ankara ile Riyad arasındaki gerilimin bölgesel iki güç arasındaki ticarete engel olduğunu söylüyorlar.
Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler son zamanlarda dış politikadaki görüş ayrılıkları ve İstanbul’da hunharca katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı sebebiyle gergin durumda.
Reuters’ta yer alan habere göre; Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan alAjlan cumartesi günü Twitter’dan yaptığı açıklamada “Türk hükümetinin, hükümetimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik süregelen saldırgan tutumu nedeniyle Türkiye’ye dair, ithalat, yatırım ya da turizm olsun her şeye boykot uygulamak her Suudlu tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur” dedi.
Bazı Suudi ve Türk tüccarlar bir yıldan uzun süredir Türkiye’den ithal ürünlere gayri resmi boykot uygulandığını ifade ediyorlardı.
Türk mallarını boykot kararı alan Suudi Arabistan, Türk müteahhitlere de boykot uyguluyor. Sozcu.com.tr’ye konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018’de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını ancak rakamın 2020’nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü açıklamıştı.

Türk müteahhitlik sektörünün dünyada ciddi bir ağırlığı bulunuyor. Türkiye, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde, 44 firma ile yer alarak dünya liginde Çin’in ardından ikinci sırada bulunuyor.
TMB verilerine göre, 19722020 arasında Türk müteahhitleri, 126 ülkede 401,3 milyar ABD Doları tutarında 10 binden fazla proje üstlendi.
Suudi Arabistan, bu 50 yılda en çok proje üstlenilen 6. ülke konumunda bulunuyor.

Suudi Arabistanlı ithalatçılar gönderdikleri yazı ile, Türk ihracatçılarını “Türk mallarının Suudi Arabistan Krallığına girişinin engellendiği” konusunda bilgilendirerek, artık mal göndermemelerini, gönderirlerse sorumluluk almayacaklarını bildirdiler.
Erdoğan açıkladı: 250 bin Suriyeli daha Türkiye sınırına geliyor!149 izlenme
Murat Çalık'ın annesi konuşmakta zorlandı: "Beni hastane bahçesine defnetsinler!"17 izlenme
CHP'nin 'uyuşturucuyla mücadele' önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi16 izlenme
Hüsnü Mahalli'den İdlib yorumu ‘İdlib’de kilit mesele yabancı cihatçılar’167 izlenme
CHP'li Ulaş Karasu İzmir'de pazara çıktı: “Millet soğana muhtaç oldu”29 izlenme
Ali Babacan’ın CHP tahmini fena patladı! "CHP kendi başına bugün Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü ya? Ya siz hayal mi görüyorsunuz?"34 izlenme
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu '1 Mayıs'ta herkese bu mesajı attı!199 izlenme
İstanbul'da ucuz ekmek satışında son durum... Halk Ekmek ne yapacak?55 izlenme
MEB, Ensar Vakfı ile yaptığı protokolün sebebini açıkladı! CHP'li İrgil'in soruları yanıtsız kaldı
Yerinden kaldırılması tepki çekmişti bu sabah montajı başladı!
AKP'li başkan belediyeye akrabalarını doldurdu
Yaparsa AKP yapardı, yaptı: İcrada toz şekerden donuna kadar aldılar