CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Beşli çete dışındaki bu ağ günden güne büyüyor. Yandaş araştırma şirketleri, İstanbul AKP İl Başkanı ve birçok şirket. Gerçekten kirlenmiş bir yapıyı görüyoruz. Bizim paramızı yandaşlarına peşkeş çekiyorlar. Yeni bir olay ve yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı.
24.12.2021 tarihinde 21/b yani pazarlık usulü ile 3 Aylık Araç ve İş Makinesi Kiralanması ile Şoför/Operatör Çalıştırılması Hizmet Alımı İşi ihalesine çıkmıştır. İhaleyi kazanan firma Küre İnşaat’tır.
Küre İnşaat’ı bir köşeye koyalım çünkü çok önemli bir özelliği var. Bu şirket Erk Haberleşme ile aynı adrestedir. Adres de Şair Ziyapaşa Cd. Akgün İşmer No: 37/1 Beyoğlu’nda gözükmektedir. Bu şirketlerin web sitesine baktığımızda her şeyiyle aynı yani iki kardeş şirketten bahsediyoruz.” sözlerini dile getirdi.

Adrese teslim ihaledeki o isimler: AKP İstanbul İl Başkanı ve Genar Araştırma Şirketi Sahibi
Erk Haberleşme’nin ortaklarından bahsetmenin olayın nasıl bir yolsuzluk olduğunu belirteceğini ifade eden CHP’li Başarır, “Kim bu Erk Haberleşme’nin eski ortağı?
Birisi AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, diğeri ise iktidara yakınlığı ile bilinen GENAR Araştırma Şirketi’nin sahibi İhsan Aktaş’tır. İhaleyi aslında kimin aldığı belli. Böyle bir tesadüf olabilir mi? AKP İl Başkanı, AKP’nin hızlı davulcularından, savunucularından İhsan Aktaş. Rakam yaklaşık 15 milyon TL. İhale nasıl verilmiş? Adrese teslim 21/b ile.” dedi.

'Bize bu evrakları ulaştıran memurları değil ahlakınızı sorgulayın'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun sorgulaması gerekenin memurlar değil, ülkeyi yönetenlerin ahlakı olduğunu söyleyen CHP’li Başarır, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı benim bu evraklara, bu belgelere nereden ulaştığımı sorguluyorsun, memurları topluyorsun ve herkesi uyarıyorsun. Siz memurlarınızı sorgulamayın, ahlakınızı sorgulayın! Sorgulanması gereken şey benim bu evraklara nasıl ulaştığım değil, sorgulanması gereken bu ülkeyi yönetenlerin ahlaki durumudur. Evet, adres aynı, şirketlerin logoları aynı, ortaklar belli. Peki şimdi ne diyeceksiniz? Çıkın, cevap verin!” sözlerini ifade etti.
Yeniçağ
Kadıköy'de terör örgütünün lideri Öcalan'a destek mitinginde ortalık karıştı!42 izlenme
Kenti su bastı, CHP’li başkan isyan etti: Bu kadar parayı nereye gömdünüz?60 izlenme
Sessiz istila devam ediyor: Suriyeliler ve Afganlar akın akın geliyor!54 izlenme
CHP'li adayın 'PKK'lı' denen ağabeyi: Ben AK Partiliyim144 izlenme
Hakkari'den acı haber: 2 askerimiz şehit oldu71 izlenme
Fıtıktan cinlere, cinsellikten şekere! Çakma tarikat doktoruna suç duyurusu34 izlenme
Taşıt saltanatına doymadılar33 izlenme
5 günlük bebeğe şiddet uygulayan hemşire tutuklandı27 izlenme