Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin 29 Nisan Perşembe akşamı itibarıyla tam kapanma dönemine geçeceğini ve 17 Mayıs sabah 05.00’e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını söyledi.
İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek.
Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarında alkol satışına izin verilmiyordu. Bu nedenle ‘tam kapanma' sürecinde de uygulamanın devam edip etmeyeceği tartışma konusu oldu.
İçişleri Bakanlığı'nın kısıtlamalara ilişkin yayınladığı genelgede alkol satışının yasak olduğuna ilişkin açık bir ifade yer almazken Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00 ile 17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını söyledi.
Dündar, “Alkol satış yasağı yok. Biz gerekli görüşmeleri yaptık ve genelgeyi inceledik. Ürün bazlı bir kısıtlama yok. Yalnızca faaliyet süresi boyunca bir sınırlama var. Alkol satışıyla bize ulaşan herhangi bir yasak kararı ya da kısıtlama kararı bulunmuyor” dedi.
Üst düzey bir yetkili, alkol satışı yasağı uygulamasının 17 günlük kapanma süreci boyunca geçerli olacağını bildirdi. Yetkili, Tekel bayileri marketlerde alkollü içki satış yapılamayacağını belirtti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tamkapanmadaalkolsatisiyapilmayacak6398922/
701 SAYILI KHK: Binlerce kişi ihraç edildi! İşte isim isim ihraç ve göreve iade edilenler listesi…470 izlenme
2002’de her çocuk 1963 dolar dış borçla dünyaya gözlerini açarken, 2018’de bu 5 bin 513 dolara çıktı116 izlenme
Gaziantep'te cami karıştı ! Erdoğan'ın mitingine çağıran imama protesto !3080 izlenme
Melih Bulu hakkında flaş iddia! "Doğru ise hapse girmesi ve rektörlükten düşmesi gerekir"54 izlenme
Türkiye’ye et satıp oluk oluk para kazanan evlat25 izlenme
Emlak GYO'nun 'yandaş' şirketlere usulsüz verdiği ihaleler davalık oldu! Toplam tutar 7 milyar liranın üzerinde61 izlenme
Bakan Albayrak, tepkiler üzerine 'performans' paylaşımını sildi!614 izlenme
MSB açıkladı: Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan tuğgeneral için yeni karar34 izlenme
EYT mağdurlarından iktidara kırmızı kart: "Mezarda emeklilik istemiyoruz"
Yandaş yazardan skandal 'İngiliz işgali' savunması!
Türkiye’deki büyükelçiliklerden “Yeni terör saldırısı” uyarısı
AKPli siyasetçi AKP’nin oylarının düşmesinin nedenlerini açıkladı: Geçen yıl patates, soğan ve poşet karşımıza çıktı