CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Suriyeli sığınmacılara yönelik kararları nedeniyle soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.
Özcan hakkında Bolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Bolu Belediye Başkanı'na yurt dışı çıkış yasağıyla adli kontrol verildi.
Özcan, hakkında kesineleşen takipsizlik kararına rağmen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un paylaşımı sonrasında yeniden soruşturma açıldığını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Taju Özcan'ın açıklaması şöyle:
"Suriyeli sığınmacıların Bolu’dan gitmeleri için geçmişte bazı kararlar aldım. Bu kararlar ile ilgili hakkımda çok sayıda şikayet oldu. Bu şikayetler sonucunda Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca defalarca takipsizlik (KYOK) kararları verildi ve bu kararlar kesinleşti.
Tüm bunlara rağmen birkaç ay önce Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kamuoyuna yaptığı paylaşım sonrasında, aynı konuda çok sayıda takipsizlik kararı olmasına rağmen hakkımda yeniden soruşturma açıldı. Soruşturma sonucunda da Bolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkemece, açılan dava üzerine duruşma tarihi verildi. Bu arada hakim değişmiş, yeni hakim duruşmaya birkaç gün kala aniden savcılığa tutuklama dahil hakkımda adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının gerekli olup olmadığını sormuştur. Savcılık makamı tarafından herhangi bir adli kontrol hükmü uygulanmasına gerek yoktur denmesine karşın, mahkemece gerekçe bile belirtilmeden hakkımda yurt dışına çıkış yasağı konulmuştur.
Bu ne garip bir sığınmacı sevgisidir anlamak mümkün değil. Bu tuhaf kararı Türk Milleti’nin vicdanına havale ediyorum."
Yargıtay'dan çok konuşulacak Bank Asya kararı!599 izlenme
CHP, "Biz Bize Yeteriz" kampanyası için Meclis araştırması istedi "2 Milyar lira nerede?"55 izlenme
'Beşli Çete'' siyasi risk sigortası yaptırdı: Erdoğan'ın gideceğini anlamışlar!73 izlenme
ÇAYKUR'da fabrika fiyaskosu! '10 ayda bitecek' dediler 48 ay sürdü, '97 milyon tutacak' dediler 700 milyon ödendi!198 izlenme
‘Devleti küçülteceğiz’ dediler, kamuda çalışan sayısı patladı!92 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun ‘özel ilgi göstereceğiz’ dediği müteahhide İBB, Etiler’de taksit taksit gayrimenkul satmış…48 izlenme
Haydar Baş: Atatürk bu ülkenin kurtarıcısıdır249 izlenme
İmamoğlu'ndan TRT'ye çok sert tepki! "86 milyonun parası haram zıkkım olsun"26 izlenme
Meclis lokantasına zam geldi, en pahalı yemek 25TL!
Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösteren teğmenlere ‘dosya’ kısıtlaması!
SGK'nın emekliye desteği devede kulak kaldı
78 kişiye mezar olmuştu... Kartalkaya faciasında kritik gelişme: Yargıtay, Bakan Yardımcısı için harekete geçti