Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP'li Bolu Belediyesi'ne yönelik "irtikap" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.
Tanju Özcan dahil 13 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Savcılık, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can ve Ali Sarıyıldız'ı, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.
Savcı, gözaltındaki diğer 10 kişiyi ise haklarında adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.
Hakimliğe çıkarılan Tanju Özcan ile Süleyman Can, hakimlik kararıyla tutuklandı. Hakimlik, diğer 11 kişi hakkında ise çeşitli adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına hükmetti.

Tanju Özcan, kararın ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Özcan, "İhtiyaç sahibi öğrenciye kaynak bulmaya çalışmak ağır cezalık suçmuş. Sulh ceza hakimi kararı açıklamadan 20 dakika önce tutuklandığımızı sosyal medyadan öğrendik. Türkiye’deki adaletin geldiği nokta bu. Benim korkacağımı düşünen varsa sakın hayal görmesin. Sevinenler kına yaksın. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner" açıklamasında bulundu.
Tanju Özcan ile yardımcısı Süleyman Can'ın tutuklanmasına karar veren Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin gerekçeli kararına Halktv.com.tr ulaştı.
Kararda, Bolu Belediyesi iştiraklerinden Bolu Bel A.Ş. ile reklam sözleşmesi imzalamaları için kentte faaliyet gösteren zincir marketlere baskı yapıldığı iddialarına yer verildi. Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Başkan Yardımcısı Süleyman Can’ın, görevlerinin sağladığı nüfuzu kullanarak market yöneticilerini sözleşme imzalamaya zorladıkları, aksi halde denetim ve idari yaptırımlarla karşılaşacakları yönünde baskı oluşturduklarına dair suç şüphesi bulunduğu belirtildi.
Kararda, sözleşme imzalamayan marketlere yönelik denetimler yapıldığı, bazı iş yerleri hakkında idari para cezası ve geçici kapatma kararları uygulandığı belirtildi. Bu kapsamda Türk Ceza Kanunu’nun 250. maddesinde düzenlenen “irtikap” suçunun unsurlarına ilişkin somut deliller bulunduğu ifade edildi.
Şüphelilerin kamu görevinden kaynaklanan nüfuzlarını kullanarak baskı oluşturdukları ve delilleri karartma ihtimallerinin bulunduğu değerlendirilerek, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı kanaatiyle her iki ismin ayrı ayrı tutuklanmasına karar verildiği ifade edildi.
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşına ne kadar zam yapılacağını canlı yayında açıkladı50 izlenme
İstanbul'daki hallerde sebze ve meyvelere dev zam!18 izlenme
Rant yüzünden 44 hastane kaybettik!41 izlenme
Son ankette AKP'de büyük düşüş, CHP yükselişe geçti!92 izlenme
Diyarbakır depremle sarsıldı, Naci Görür'den kritik uyarı geldi!14 izlenme
AKP itiraz etmişti! 332 oy farkla CHP'li Salman kazandı!1777 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Etdoğan'a yanıt: "Tencere istemiyorum, tıpış tıpış verecekler"41 izlenme
Dünyaca ünlü yatırım bankası Nordea: "Erdoğan Merkez Bankası’nı yönettiği sürece TL’ye yatırım yapmayacağız"72 izlenme
17 yaşındaki Atlas'ı bu yüzden katletmiş! Annesini de tehdit etmeye başladılar!
‘Türkiye’deki ilk 5 il içerisinde yer alıyor’ Validen corona tedbiri açıklaması: Artık yasak
Mahfi Eğilmez: "Sert düşüş olacak"
Rektör Yardımcısı Bülent Arı’dan skandal sözler ! 'Ülkeyi ayakta tutmak için cahil nesil lazım'