Tankı seri üretimi ihalesi bu tarihten sonra yapıldı. İhaleyi, 24 Nisan 2018 tarihinde Katar’ın büyük ortağı olduğu Ethem Sancak’a ve Talip Öztürk’e ait BMC şirketi kazandı.
TÜRK ORDUSUNUN İHTİYACI AMAÇ OLMAKTAN ÇIKARILDI
İhaleyi BMC şirketi aldı, ancak BMC’nin Altay Tankı’nın seri üretimi yapacak altyapısı ve tecrübesi bulunmuyordu. Üretim için tek adres, Altay Tankı prototipleri hazırlanırken de kullanılan Tank Palet Fabrikası oldu. Ancak Tank Palet Fabrikası, askeri birim olduğu için ordunun ihtiyaçları ve öncelikleri dikkate alınmak zorunda olduğu hükmü geçerliliğini korudu.
Bu süreçte, ASFAT A.Ş’nin amacında değişiklik yapan bir düzenleme Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı. Ticaret Sicil Gazetesi’nde 31 Mayıs 2018’de yayımlanan değişiklikle şirketin amaç ve konu bölümünden “TSK’nin yaptığı faaliyetleri aksatmamak kaydıyla, imkan ve kabiliyetlerini ekonomik anlamda değerlendirmek amacıyla, fabrika ve tersanelerin üretim planlaması çerçevesinde imkan ve kabiliyetleri dikkate alınarak” hükümleri çıkarıldı.
Bu değişikliğin ardından, ihale sonuçlandıktan yaklaşık 7 ay sonra 9 Kasım 2018 tarihinde BMC ile Altay Tankı seri üretim ihalesi imzalandı.
“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
Yaşanan durumun skandal olduğunu ve BMC’ye çekilen peşkeşi gözler önüne serdiğini bildiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Askerlerin talepleri ve öncelikleri bir kenara atıldı” dedi.
Tank Palet fabrikasının gündemden düşürülmesi için iktidarın çaba içerisinde olduğunu fakat buna izin vermeyeceklerini bildiren CHP Lideri, “Orada görev yapan askerler, Katar Ordusu’na hizmet eder hale geldiler. Erdoğan, beni mahkemeye verdi. Teşekkür ederim beni mahkemeye verdiği için. O mahkemede bütün kararları ve Katar Ordusu ile ASFAT AŞ arasında yapılan protokolleri isteyeceğiz. O protokollerde verilen garanti paralar var. ‘Ne getirirsen üstüne yüzde 12,5 kâr veriyorum’ diyor. Bunu da unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.
https://www.birgun.net/haber/askerinonceligikaldirildisozlesmeimzalandi281856
İliç için hazırlanan bilirkişi raporu: “Anagold denetim yapmadı, çatlaklar, uyarılar dikkate alınmadı, solüsyon verilmeye devam edildi”44 izlenme
Mustafa Balbay'ın kızı babası için verilen AYM kararını hatırlattı: Can Atalay’ın tutukluluğunun Anayasa’ya aykırı olduğu tartışmaya açık değildir41 izlenme
Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan BDDK kararı yorumu: "Ekmek 10 lira olacak"42 izlenme
Vatandaş balçık içinde, belediye kebap peşinde45 izlenme
Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in 'Erkan Yıldırım' iddialarına cevap 'Oğlum Venezüella'ya gitmiştir. İhtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıttı'100 izlenme
Yazıklar olsun! Otel yangınında hayatını kaybedenlerin yakınlarını aradılar, küfür edip alay ettiler!81 izlenme
Elektrik faturaları aile sağlık merkezlerini de vurdu65 izlenme
Alkol yasağı, devletin vergi kaybını 800 milyona çıkarabilir!95 izlenme
Diyanet külliyesi milyonları yuttu, AKP’li vekil şükrederek bittiğini duyurdu!
AKP'den istifa eden Ethem Sancak'ın yeni partisi belli oldu
Erzincan'daki maden alanında yeni heyelan riski: Arama faaliyetleri durduruldu
Edirne'de grevdeki madencilerin eyleminde silah sesleri!