CHP’li Adıgüzel, söz konusu iddialara ilişkin “Ordu Çaybaşı ilçemizde Süleymancılara ait olduğu öğrenilen Özel Çınar Yurdu'nda kalan çok sayıda yavrumuzun hepsinin Covid olduğu haberini aldık. Bu pazartesi yüzyüze eğitime başlayan bazı sınıflar ile de vakalar Köklük İlköğretim okuluna sıçramış, okulun da karantinaya alındığı haberini aldık” dedi.
Pandemide Milli Eğitim'e bağlı bütün temel eğitim okulları, üniversiteler ve öğrenci yurtları kapalıyken bazı cemaatlere bağlı yurtların faaliyetine devam ettiğine dair bilgilerin olduğunu anımsatan CHP’li Adıgüzel “Tabii bunlar yöneticiler tarafından cemaat baskısı, siyaset baskısı ile göz ardı ediliyor. ‘Biz görmedik, duymadık, siz devam edin’ tarzı yaklaşım nedeniyle denetlenmiyor da. Bu baştan aşağı bir skandaldır. Skandaldan da öte faciadır” diye konuştu.

Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yönelttiğini kaydetti:
“Pandemide kapalı olması gereken bir yurt neden faaliyettedir?
Türkiye’de bu şekilde faaliyette olan kaç tane cemaat yurdu vardır?
Buranın açık olduğu bakanlığınızın birimleri tarafından biliniyor muydu, en son denetlenmesi ne zaman yapıldı?
Burada öğrencilerin tamamının hasta olmasına varan süreçte bu sağlıksız koşulların denetlenmesini kim yapıyor?
Bu kadar sürede buraya milli eğitim ya da sağlık görevlisi ulaşmadı mı?
Millet bu çocukları size emanet etti, siz kime emanet ettiniz?"
Adıgüzel ardından şunları söyledi:
"Yoksul ailelerin çocukları ilave bir takım vaatler ile kandırılarak bu yurtlara veriliyor. Önce fakir bırak sonra da, sen bakamazsın biz bakalım diye elinden çocuğunu da alıyorlar, sistem böyle işliyor.Sonuçta bu çocuklar her yerde devletin emanetinde değil mi? Okul çağında sahip çıkmıyorlar. Askerde sahip çıkmıyorlar. Bu çocukları biz kime emanet etmiştik.”
Adıgüzel, konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü ile de görüştüğünü ve iki müfettişin görevlendirildiğinin söylendiğini kaydetti. Adıgüzel “İl milli eğitim müdürü sayının 20’nin üzerinde olduğunu ve tam tespitin bitmediğini söylediler. Tam sayı belirlenmiş değil çünkü tüm çevre ilçelerden öğrenci toplanmış. 30 ile 60 arasında öğrencinin olduğu tahmin ediliyor” diye konuştu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tarikatyurdunda30unuzerindeogrenciviruskaptiiddiasi1815883
Kanal İstanbul ihalesini, Danıştay’a inat aynı firmalara iki katına verdiler!51 izlenme
CHP'deyken suçtu, istifa edince dosyası kapandı: Şehitkamil'e başka Beykoz'a başka34 izlenme
TÜGVA’cı müdür cübbesiyle ‘derste’40 izlenme
Son seçim anketinden çarpıcı sonuç: MHP'nin oyları eridi, Millet İttifakı önde!63 izlenme
Sanatçılardan imza kampanyası: İsmail Kahraman istifa341 izlenme
Ankara'da iki genç kız, parkta otururken kendilerini taciz eden erkeği tekme tokat dövdü!70 izlenme
Erdoğan'dan partisine: YSK'nın kararını kabul edeceğiz1015 izlenme
Hatay'daki depremzedelerden rezerv alanına karşı eylem: "Ben şehit babasıyım, yapmayın etmeyin bir emekli maaşıyla ne yaparım!”80 izlenme
Depremin yıktığı Malatya'da 'TOKİ'den skandal oyun: Kura ile verdikleri evleri geri istediler!
Sahte psikoloğun diploma aldığı üniversite de sahte çıktı: Mezunlarının neredeyse tamamı Türk
Kredi Yurtlar Kurumu borcunu ödemeye gidenlere gecikme zammı şoku!
İYİ Partili belediye başkanına saldırı!