Yüksek enflasyon ile gıda fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 61 artarken, ucuz market olarak tasarlanan ve indirim talimatları verilen Tarım Kredi Kooperatifi mağazaları zamlarda zincir marketlerle yarışıyor. Dana etinden ayçiçeği yağına, tuvalet kağıdından kıymaya bir yılda Tarım Kredi mağazalarındaki fiyat artışı yüzde 114'ü buldu. Bir yıl içinde kooperatifte en çok zamlanan ürünlerin başında yüzde 114 artışla dana kuşbaşı eti yer alırken, geçen yıl 400 gramı 51 lira 50 kuruştan satılan dana kuşbaşı bu yıl 108 lira 90 kuruştan satılarak zam şampiyonu oldu. Dana kuşbaşıdan sonra en çok zamlanan ürün ise yüzde 106'lık artışla barbunya oldu. Geçen yıl 33 lira 90 kuruştan satılan barbunya bu yıl kooperatifte 69 lira 90 kuruştan satılıyor.
ERDOĞAN ‘UYGUN' BULMUŞTU
Geçen yıl Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2021 yılı Ekim ayında atıştırmalık alıp 1.002 lira ödediği ve fiyatlarını ‘gayet uygun' bulduğu Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarına 2022 yılı Ağustos ayında verdiği talimatla büyük indirim olacağını açıklamıştı. Ancak o yılın 15 Ağustos'unda mağazalara akın eden vatandaşlar umdukları indirimi bulamamıştı.
Tarım Kredi Kooperatifi Eskişehir Şirintepe mağazasındaki etiketleri görüntüleyen SÖZCÜ muhabiri aradan geçen bir yıl içinde ürünlere zam üstüne zam geldiğini tespit etti. Vatandaşlar, zamlara tepki gösterip, zam gelmeyen ürünün kalmadığını söyleyerek, “Sürünüyoruz, sürünüyoruz. Yazık bu millete yazık!” sözleriyle isyan etti.

Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarından alışveriş yapan vatandaşlar da sürekli gelen zamlara tepki gösterdi. Alışverişlerde zorlandığını ifade eden emekli Ekrem Bayraktar “Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında fiyatlar uçtu, hepsi yüksek. Torunlar yumurta istiyor. Yumurtanın tanesi 3 lira 4 lira olmuş. Böyle bir şey var mı?” dedi. İşçi olarak imalathanede çalışan Sevgül Çiğdem de ”Çocuklarımın ihtiyaçlarını da karşılayamıyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların daha ucuz ürün beklediği Tarım Kredi Marketleri Anonim Şirketi'nde mağaza sayısı artarken, zararlar ise katlandı. Şirket OcakHaziran 2023 döneminde market sayısını 1.687'ye yükseltti. Aynı dönem satış cirosu 12 milyar 713 milyon 745 bin TL oldu. Satış maliyeti ise 11 milyar 166 milyon 142 bin TL olarak belirlendi. Şirketin dönem zararı 434 milyon 124 bin 115 liraya ulaşırken, öz kaynakları da eksi 190 milyon 607 bin TL'ye geriledi. 2019 yılında 46 milyon 5 bin 231 lira, 2020 yılında 58 milyon 253 bin lira zarar eden marketler, 2021 yılında ise rekora imza attı ve dönem zararı 249 milyon 65 bin TL olmuştu. Deniz AYHAN
Sözcü
Tomruk deposunu kaldırmak isteyen eski kaymakam konuştu: "Felaket 'geliyorum' demiş"146 izlenme
Bakan Çavuşoğlu, ABD ambargo kararının ardından açıklamalarda bulundu: Somut bir adımla cevap verilecek45 izlenme
Çin'in Hefei eyalatinde 15 dakikada sonuç verebilen koronavirüs testi geliştirildi91 izlenme
21 ayda emeklinin kaybı 255 bin lira41 izlenme
Yıkım yargıda inşaat tam gaz21 izlenme
Orman yangınlarıyla mücadele önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi!50 izlenme
Emekli maaşında son düğüm bu hafta çözülecek! Milyonların gözü kulağı TBMM'de13 izlenme
Özgür Özel'den 101'inci mitingde rest: "Ne Ömer'i ne Ekrem'i veririz! Gerekirse ölümü göze alırız"28 izlenme
Skandal uygulama! Atatürk Anıtı’ndaki programa güvenlik çemberi!
Akşener’den ‘Türk Telekom’ tepkisi: "Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu"
Ankara YHT'de Hazine resmen soyuluyor!
Kılıçdaroğlu'nun gözdesi Barış Yarkadaş'a Mansur Yavaş'tan ayar! "Böyle bir şey olmadı. Uydurmayın. İl dışındayım bilgim yok"