Youtube hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Ali Ekber Yıldırım, hükümetin açıkladığı patates ve soğan rakamlarını değerlendirdi.

“2020 yılına baktığımız zaman Türkiye’de 5 milyon 200 bin tonluk patates üretimi. 2 milyon 200 tonlukta bir soğan üretimi gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı talimatıyla Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli elde kalan soğan ve patatesi satın alarak vatandaşa dağıtılacağını bildirdi. Burada ciddi yanlışlıklar da yapılıyor. Anadolu Ajansı çiftçiden 1 milyon 200 bin ton patates alınacağını. 200 bin ton soğan. 750 bin ton da çeltik alınacağını haber yaptı. Böyle bir veri mümkün değil.
Biz sahada çalışma yapan Toprak Mahsulü Ofisi yetkilileriyle görüştüğümüzde patateste 200 ile 300 ton civarında ürün olabileceği. Soğanda 4050 bin ton. Çeltikte de 4050 bin ton ürün olabileceği ifade edildi. Ama Sayın Cumhurbaşkanı bile bunu ekranlardan böyle açıkladı. Bu bilgileri kim verdi nasıl böyle sunulabiliyor. Çünkü Türkiye’nin toplam çeltik üretimi mesela 900 bin ton civarında. Dolayısıyla zaten biz hiç pirinç tüketmesek buna rağmen üreticini elinde 750 bin ton çeltik kalması mümkün değil.”
Öyle bir hava esti ki hem belediyeler hem iktidar bu patates soğan alımını büyük bir başarı, büyük bir sorunu çözmüş gibi yansıtıyorlar. Davullu zurnalı ürünün alımı dağıtımı bu bu kadar büyütülecek bir olay değil.
Geçmeyen araçlara 1.3 milyar TL ödenecek!310 izlenme
AKP torbadan çıkardığı maddeyi yeniden ekledi! İşte Saray'da açılacak yeni kadro41 izlenme
Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin SADAT bağlantısı ortaya çıktı53 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 21.747 yeni vaka tespit edilirken, 192 kişi hayatını kaybetti, 22.284 kişi sağlığına kavuştu!43 izlenme
Ormanı yaktı, motosikletiyle kaçarken yakalandı! Kim bu manyak?49 izlenme
Dünya Bankası açıkladı: Türkiye, gıda enflasyonunda dünya sekizincisi oldu38 izlenme
Açığı katlanan SGK iflasın eşiğinde!42 izlenme
Avrasya Tüneli ücretlerine zam geldi!210 izlenme
Cennet ada Cumhur İttifakı oylarıyla yapılaşmaya açıldı!
Siyasal dinci klasiği! Yeni Akit yaşamını yitiren Turgay Yıldız'ı hedef aldı
Menzil şeyhi Avrupa’da şov yapmaktan korktu: "Havalimanına gelmeyin, sokaklarda sessiz olun"
Kanal İstanbul için flaş karar! Diğer davaları da etkileyebilir