Türk lirasında durdurulamayan değer kaybı, artan enflasyon ve ekonomik kriz gündemden düşmüyor.
AKP iktidarı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 19 yıldır süren aralıksız yönetim nedeniyle eleştirilerin hedefinde.
Merkez Bankası'nın 128 milyar dolar rezervine ne olduğu sorusu da ekonomik krizin etkileri artarken yeniden akıllara geldi. Konu hakkında Mustafa Balbay yeni bir iddiayı yazdı.
"TÜRKİYE YABANCILAR İÇİN UCUZLADI"
Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, ekonomik gidişata ilişkin olarak, "Türk Lirası’nın değer kaybı, Türkiye’nin ucuzlaması demek. Sakın yanlış anlaşılmasın; ucuzlama, bu ülkenin yurttaşları için değil, yabancılar için. Onlar için ucuzlayınca ne oluyor? İstedikleri varlığı, istedikleri fiyata satın alabiliyorlar. Mevcut durum devam ettiğinde Türkiye’nin bütün altın yumurtlayan tavukları, teneke fiyatına düşecek. Kim alacak? Cebinde dolar olan!" dedi.
"PARANIN ÜSTÜNE ÇÖKTÜLER"
Balbay, şu ifadeleri kullandı:
"Millet, Erdoğan’ın hayatı ucuzlatmasını istiyor ama Erdoğan Türkiye’yi ucuzlatıyor. Böylece değerinin çok altında satılacak varlıklar için şunu demeye hazırlanıyor: Bakın Türkiye’ye güven arttı, yatırımcılar kuyrukta! Uzun süredir gündemde olan 128 milyar dolar konusunda da şu dedikodu hâkim: Parayı yurtdışına kontrollü olarak çıkardılar, üstüne çöktüler, seçime doğru bir kısmını Türkiye’ye getirecek, 'Bakın bize olan güven arttıkça dünyadan dolar yağıyor' diyecekler."
MUSTAFA BALBAY'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
https://www.krttv.com.tr/gundem/tartismayaratacak128milyardolariddiasisecimeh102274.html
İran'da halk sokaklarda! Bu görüntüler yayınlanmasın diye internet kesildi!74 izlenme
Yeni KHK yayımlandı, her şey cumhurbaşkanına bağlandı!181 izlenme
Kayyumun ilk icraatı AKP’li ismi başkan yardımcısı yapmak oldu31 izlenme
Kilise saldırganlarının yakalanma görüntüleri ortaya çıktı46 izlenme
Menzil tarikatındaki liderlik kavgaları devam ediyor: Çıkan kavgaya bu sefer jandarma müdahale etti47 izlenme
"Pambıkören seni vallahi mahvedeceğim" demişti, Sedat Peker'in 'OYAK' iddiaları yargıya taşındı!56 izlenme
Kanal İstanbul için art arda ihale yapıldı!40 izlenme
Pera Palas’ta rüya gibi Cumhuriyet Balosu41 izlenme