Edirne Belediyesi, yaklaşık 1 ay önce, kent merkezinde törenlerin yapıldığı meydandaki Atatürk Anıtı’nın hemen arkasına kadın, erkek ve engelli tuvaletleri ile anne ve bebek kabini koydu. Bağlantıları yapılmayan ve kapalı bulunan tuvalet kabinlerinin Atatürk Anıtı arkasına konulması tartışmalara neden oldu. AKP Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, tuvalet kabinlerinin Atatürk Anıtı’na yakın mesafeye konulmasına tepki gösterip, kaldırılmasını istemişti.
Kabinler tartışma yaşanmasına neden olmuştu. DHA
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanın SİT bölgesi olduğunu belirterek, kabinlerin geçici konulduğunu ve son olarak nereye konulacağını Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na sorduklarını söyledi. Gürkan, “Şu anda çalışan bir tuvalet değil, geçici olarak orası bir boşluk olduğu için oraya konuldu. Elektrik, su, kanalizasyon bağlantısı yapılmış değil, çalışmıyor. Bize uygun bir yer ya da bizim düşündüğümüz yer var. Mesela tarihi Bedesten Çarşısı’nın köşesinde çok eski yer altı tuvaletleri var. Onları kaldırıp, oraya koymayı düşünüyorum” dedi.
DHA
Tartışmalar üzerine Edirne Valisi Günay Özdemir, seyyar tuvaletler için belediyenin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne müracaatta bulunmadığını ve uygulamanın izinsiz olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Vali Özdemir, “Edirne Belediyesi’nin Atatürk Anıtı’na koyduğu seyyar tuvaletin kentte tartışmaya neden olmasının üzerine belediye tarafından yapılan açıklamada ‘tuvaletlerin henüz faaliyete geçmediği, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne müracaat edildiği, uygun bulunması halinde kullanıma açılacağı’ ifade edilmiştir. İlgili kurum tarafından yapılan incelemede herhangi bir müracaatın bulunmadığı ve uygulamanın izinsiz olduğu tespit edildi” ifadelerini kullandı.
DHA
SEYYAR TUVALET KALDIRILDI
Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, tuvalet kabinlerinin 1 ay içinde kaldırılması kararı alarak, bunu belediyeye yazıyla bildirdi. Karar üzerine Edirne Belediyesi ekipleri Atatürk Anıtı arkasında bulunan tuvalet kabinlerini kaldırdı. Kabinler, vinç yardımı ile yerinden alınarak götürüldü. DHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tartismayaratantuvaletleilgiliyenigelisme2633159/
Karabük'te orman yangını yeniden başladı! Müdahale devam ediyor23 izlenme
Erdoğan’ın ‘fiyatlar uygun’ dediği markette temel ihtiyaç alışverişi 777 lira tuttu!53 izlenme
Orman yangınları can almaya devam ediyor!24 izlenme
Meclis'te 'LGS' gerginliği: Görevden alınan Bilişim Müdürü'nün çocuğu da tüm soruları tam yapmış!44 izlenme
İhale üstüne ihale: Millet bahçelerine 1 yılda 6 milyar TL!46 izlenme
Putin Yaptırımlar kapsamlı küresel bir krizi tetikliyor dedi41 izlenme
Sinan Ateş suikastının tetikçisi Eray Özyağcı, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı52 izlenme
Destici 'özerkliği kabul edebiliriz' paylaşımına iftira demişti: Eski paylaşımları ve FETÖ'ye methiyeleri bir bir ortaya çıktı!48 izlenme
Taciz iddiasıyla yargılanırken şeriat mahkemesi istemişti! O öğretmen için karar
Amasya Belediyesi'ndeki 'torpilli' çalışan bakanlığa 'tarnsfer' olmuş!
AKP hükümetinin ABD yaptırımlarına karşı Rusya’dan yardım istediği belge çöpten çıktı!
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu