9 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara'daki tren faciasına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li Gökan Zeybek, 2019 bütçesindeki en fazla kesintinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapıldığını belirterek, TCDD ve YHT yatırımları ile birlikte sinyalizasyon ve teknoloji yatırımlarının ötelendiğini vurguladı
Olay yerinde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonuüyeleri olarak inceleme yaptıklarını söyleyen Zeybek, "Yüksek Hızlı Tren’in ve keşif görevi yapan lokomotifin aslında farklı demiryolu hatlarını kullandıklarını ancak çarpışmanın gerçekleştiği Marşandiz istasyonunun bulunduğu bölgeye yakın bir alanda hat değiştirme işareti aldıklarını, bu sebeble Yüksek Hızlı Tren ve kılavuz lokomotifin aynı hat üzerine geldiklerini ve kafa kafa çarpıştıklarını ve çarpışmanın sonucunda da hızlı trenin 2 vagonunun raydan çıkarak istasyonda bulunan yaya üst geçidini de parçalayarak altına aldığını görmüş durumdayız" dedi.
"BU KAZA SİNYALİZASYON HATASI NEDENİYLE MEYDANA GELDİ"
Zeybek, açıklamasına şöyle devam etti:
"TCDD‘ye bu ve buna benzer konularla alakalı uzun zamandır CHP olarak sözünü ettiğimiz ve uyarılarda bulunduğumuz konu böylelikle tekrar gündeme geliyor. Teknolojiye uygun olmayan, nitelikli ve yetenekli eğitilmiş insan gücünden yoksun ve gelişigüzel yapılan çalışmalar sonucunda hem sinyalizasyon hem de insan hatasından kaynaklanan bu kaza meydana gelmiştir. Hatırlanacağı üzere; Çorlu tren kazasına yağmur sonucunda tünel ve menfezlerde meydana gelen boşlukları tespit etmesi ve denetlemesi gereken kılavuz lokomotif’in iptal edilmesinden dolayı, çalışmadığı için denetim görevini yapamaması neden olmuştu."
"SİNYALİZASYON VE TEKNOLOJİ YATIRIMLARI ÖTELENDİ"
"Şu anda TBMM’de görüşmekte olduğumuz 2019 bütçesini Ekonomi Bakanı bir tasarruf bütçesi olarak açıklamıştı" diyen Zeybek, "Bu tasarruf bütçesinin içindeki en büyük tasarruf kalemi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçesinde yapıldı. En fazla kesinti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçesindedir. Bunun temel sonucu olarak da başlamış olan TCDD ve YHT yatırımları ile birlikte sinyalizasyon ve teknoloji yatırımlarının ötelendiğini biliyoruz. O nedenle CHP Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu komisyonu olarak yetkilileri görevlerini yapmaya, sorumluluları da istifaya davet ediyoruz."
https://www.birgun.net/haberdetay/tasarruficinsinyalizasyondankesmisler240076.html
Kılıçdaroğlu, ilk 100 günlük eylem planını açıkladı27 izlenme
Cemaat yurdundan bir çığlık daha: "Yaşamak istiyorum"43 izlenme
Mansur Yavaş'tan iktidara 'SGK borcu' cevabı: "Böyle davranmaya devam ederlerse CHP tek başına iktidar olacaktır"17 izlenme
Neo-Con yazar Michael Rubin "Bombalı saldırıların artmasına şahit olabiliriz"262 izlenme
ASELSAN'daki önemli projelerde FETÖ ayrıntısı!99 izlenme
Narin dosyasında dezenformasyonu kim yapıyor?100 izlenme
Geçim sıkıntısı intiharları arttırdı45 izlenme
4 kişi serbest bırakılmıştı: Dilan-Engin Polat soruşturmasında savcıdan itiraz!25 izlenme
Mezarlık skandalındaki kadınların kim oldukları ortaya çıktı
İsmail Küçükkaya'dan 24 Haziran Seçimleri için flaş tahmin
Özgür Özel: "Türkiye bir sivil darbe içindedir"
KYK yurduna yerleştirilemeyen öğrencilere barınma desteği verilmesi önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!