AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile GanitaFaroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi ihalesini kazanan Zigana Peyzaj Mühendislik Danışmanlık ve Organizasyon Hizmetleri arasında sözleşme imzalandı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun “Şehrin çehresini değiştirecek” dediği proje için ihaleye kazanan şirkete 47.5 milyon TL ödenecek. Projenin ayrıntılarının ortaya çıkması tartışmaları da birlikte getirdi.
CUMHURBAŞKANI ‘TASARRUF’ DEDİ AMA…
Bir kısım vatandaş, kentin vizyonunun değişeceğini ileri sürerken; bir kısım vatandaş da şehrin önceliğinin bu proje olmadığını ve ihale bedelinin çok yüksek olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan ‘tasarruf tedbirleri’ genelgesini hatırlatarak 47.5 milyon liralık projeyi eleştirdi:
2.3 MİLYONA FISKİYE, 29 MİLYONA AĞAÇ
– KDV dahil işin bitiş maliyeti, fiyat artırımı ve ek işler hariç 47.5 milyon TL’yi buluyor. Proje bölgesindeki TİSKİ’nin uhdesinde olabilecek, TİSKİ’nin yapabileceği kanalizasyon ve yağmursuyu işleri neden bu ihaleye dahil edildi? Burada yapabileceğiniz tasarruf yaklaşık 3 milyon lira. Ağaçlandırma bitki örtüsü işleri şehrimizde olan Orman Bölge ve Fidanlık müdürlüklerinden gayet uyguna yapılabilirdi. Ama ihaleye dahil edildi ve pahalı ağaç çeşitleri seçildi. 29 milyon israf değil mi?

– Denizin ortasına yapılan bir fıskiye 2 milyon 300 bin lira. Fıskiye kentin önceliği mi? Çevre aydınlatma için yaklaşık 14 milyon lira harcanıyor. Bu rakam afaki değil mi? Sonuç itibariyle bu proje 47.5 milyon TL’ye değil de yarı fiyatına yapılabilir. Belediye ve belediye şirketleri ne iş yapıyorlar anlamış değilim. Bugün bu borçları hesapsızca yapanlar, yarın çekip gidecek. Bu borçları da söke söke millet ödeyecek.

ESKİ ÖNEMİNİ KAZANDIRACAĞIZ
Projenin imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, seçim öncesinde verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
– GanitaFaroz arası kentimiz için çok önemli bir destinasyon. Ganita bölgesi, bizim çocukluğumuz ve gençliğimizde sıklıkla gittiğimiz, dinlendiğimiz, eğlendiğimiz çok önemli bir lokasyondu. Fakat zaman içerisinde şehrin farklı şekillerde gelişmesi ile birlikte orası da insanların gidebildiği bir yer olmaktan çıktı. Ganita bölgesi Trabzon insanı için asla vazgeçilmeyecek bir bölgedir ve biz tekrar buraya o eski önemini kazandırmanın çalışmasını iki yıl içerisinde gerçekleştirdik. Bugün de projesi tamamlandı, kaynak bulundu, ihalesi yapıldı. Yüklenici firmamız gerekli çalışmaya süratle başlayacak.
PROJEDE NELER VAR?
GanitaFaroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi’nde 1 adet büyük restoran, 3 adet kafe restoran, 1 adet kitap kafe, 7 adet fındık büfesi, 150 metrekare 2 adet ahşap seyir terası, 2 adet 40 metre uzunluğunda deniz kenarı terasları, 7 adet 15 ila 30 metre uzunluğunda denize dik uzanan iskeleler, 1 adet sonsuzluk penceresi, 1 adet gün batımı terası, 2 bin 500 metre yürüyüş yolu, 2 bin 837 metre bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, kaykay pisti, fitness alanları yer alacak. Projeye göre bölgeye bin 307 tane geniş yapraklı ağaç, 247 iğne yapraklı ağaç ve 97 bin adet çalı ve çok yıllık otsu bitkiler dikilecek.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tasarrufsozdekaldiakplibelediyeden475milyontllikproje6536159/
İktidar ağır hasta!61 izlenme
AKP'li başkan 5 yılda su gibi harcamış! Ceylanpınar’da milletin parası su gibi akıtılmış!147 izlenme
Krizden çıkış için 3 başkan devrede17 izlenme
Çiftçi kadın ekonomiyi özetledi: "Peynir 200 lira diyorlar, çığırıyorlar. Artık onu da bulup yiyebilirlerse şimdiden sonra"48 izlenme
TBMM'deki çocuk istismarına yeni gözaltılar18 izlenme
Ekonomide gerçek manzara: İflas, borç, işsizlik...73 izlenme
Her yıl 5 TL alınıyor, ama sebebini bilen yok!279 izlenme
CHP'nin hazırladığı raporda vahim tablo! İşte gerçek işsiz sayısı!53 izlenme
Erkek gibi davransın diye silahlarla meşgul etmiş
Samsun esnafı bunu hiç beklemiyordu! Dükkânının camına astığı afiş sayesinde işleri açıldı
AKP'nin yeni Diyanet İşleri Başkanı da Cumhuriyet düşmanı çıktı !
2 hafta önce 'SADAT ile alakam yok' demişti; Erdoğan bugün kendini yalanladı!