ODTÜ'de 2018 yılında taşınan "Tayyipler Alemi" pankartı gerekçe gösterilerek 4 ODTÜ öğrencisi ile pankartı bastığı belirlenen 1 kişiye açılan dava beraat ile sonuçlandı.
ODTÜ öğrencileri 6 Temmuz 2018'de düzenlenen mezuniyet törenine gelenekleştiği şekilde hazırladıkları pankartlarla katılmıştı. Üzerinde "Tayyipler Alemi" karikatürünün yer aldığı pankartı taşıyan öğrenciler 7 Temmuz'da, pankartın hazırlandığı baskı evinin çalışanı da 8 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. Öğrenciler tutuklanmıştı.
Haklarında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 1’er yıldan 4’er yıla kadar hapis talebiyle dava açılan öğrenciler 10 Ağustos'ta serbest bırakılmıştı.
Erdoğan, 17 Ekim 2018'de öğrencilerle Saray'da görüşmüştü. 45 dakika süren görüşmede Erdoğan’ın, gözaltılardan rahatsızlık duyduğuna atıfta bulunan sözler söylediği öne sürülmüştü.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik de "ODTÜ'lü öğrencilere karşı açılan dava, Cumhurbaşkanımızın avukatları tarafından geri çekilecektir" demişti.
Evrensel'in haberine göre, davanın 7. duruşması bugün Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm sanıklar için beraat kararı verdi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tayyipleralemipankartindanihaikararberaatettiler1805211
Yasağın iptal edilmesinin perde arkasında Soylu-Erdoğan gerginliği iddiası65 izlenme
ODTÜ'lüler "Bağımsızlığın Ateşi" için sahnede68 izlenme
Eren Erdem Silivri'den seslendi! 'Haddinizi bilin'533 izlenme
AKP'ye bir şok da seçmenden! AKP seçmeni de rahatsız!83 izlenme
96 yaşındaki emekli albay oy kullanmaya böyle geldi! Oy kullandıktan sonra ise bakın neler söyledi!130 izlenme
AKP döneminde bir araç kiralama skandalı daha! 4 Milyonluk aracı 14 milyona kiralamışlar!73 izlenme
Gençlerin seçim anketinde CHP'den AKP'ye devasa fark10 izlenme
Elektrik zammının altından dağıtım şirketleri çıktı!25 izlenme
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin günlük 10 milyon lira harcadığı ortaya çıktı!
Depremzedenin çadırını ve konservesini "Büyütülecek bir hadise değil" diyerek satmıştı! Kızılay Başkanı Kerem Kınık unutulmadı
AKP’li Başkan ‘İnşallah zam gelmez’ demişti, zam geldi!
AKP İBB Adayı Murat Kurum’un, başka bir vatandaşın daha kamerasını kapatmaya çalıştığı iddia edilen bir video paylaşıldı