İş kazalarında katledilen işçilerin yanı sıra Üçüncü Havalimanı inşaatında çalışan işçiler, Flomar işçileri, Real Market işçileri haklarını alamadıkları, insani koşullarda çalışmadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor. Fakat yapılan her eyleme ya polis ya da jandarma işçileri darp ederek gözaltına alıyor.
Buna ek olarak bugün Migros’a bağlı olan Uyum Makro işçileri de tazminat haklarının ödenmemesi nedeniyle market içerisinde oturma eylemi yaptı.
Migros yönetiminin işçilere tazminat hakkını ödemek için söz verdiği öne sürüldü. Fakat Migros’un sözünü yerine getirmemesi üzerine Uyum Makro işçileri Beylikdüzü 5M mağazasına girip içeride oturma eylemi başlattı. Eyleme Real Market direnişçileri de destek verdi.
Nakliyatİş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu işçilerin oturma eylemine destek verip bir konuşma yaptı. Migros içerisinde oturma eylemi yapan Uyum Makro işçilerine yine çevik kuvvet polisleri sert müdahalede bulundu, 14 işçi gözaltına aldı. Gözaltına alınan işçiler, gece saatlerinde serbest bırakıldı.
Öte yandan işçi haklarını savunan Gazete Fersude’nin haberine göre son 24 saat içerisinde İzmir, Bolu, Antep, Bartın, Tekirdağ ve Hatay’da altı işçi çalışırken iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Antep’de gerçekleşen kazada ise 5’i çocuk 17 işçi yaralandı.
İşte o eylemden fotoğraflar:






https://odatv.com/migrostaoturmaeylemi23091807.html
Üniversitede katliam yapan Volkan Bayar yandaş sendikaya ‘Erdemli insan’ makalesi yazmış!251 izlenme
Sokağa çıkamayan Kılıçdaroğlu'ndan 'kontrollü' esnaf ziyareti14 izlenme
Sigara bekçileri geliyor!580 izlenme
Havuz Manipülasyonu! Afrin diye yayınladıkları görüntüler bakın ne çıktı?367 izlenme
AKP’li belediye projeyi 6 yıldır bitirmedi(!) Atatürk’ün Kurtuluş Yolu kaderine terk edildi!51 izlenme
Rusya'dan Kırım Köprüsü saldırısı sonrası açıklama: Kesinlikle sert yanıt vereceğiz38 izlenme
Suriyeliler sahillerimizde nargile keyfi yapmaya devam ediyor !476 izlenme
İmamoğlu Adana'da ceketini çıkardı, kolları sıvadı, Erdoğan'a yüklendi: "Zalimliğin saltanatını yıkacağız!"41 izlenme