Türkiye Barolar Birliği tarafından, Kızılay yetkilileri hakkında 'güveni kötüye kullandıkları' gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
Türkiye Barolar Birliği (TBB), Kızılay yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
TBB’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
”Cumhuriyet tarihinden önce de ulusumuza hizmet veren kıymetli bir kuruluş olan ve Dernekler Kanunu uyarınca kamu yararına çalışan dernek statüsünde faaliyetler yürüten Kızılay’ın başlıca görevi; doğal afet anında insan hayatını ve sağlığını korumak, açlık, yoksulluk ve yoksunlukla mücadele etmek için azami çaba göstermek, uhdesinde mevcut çadırları kendisine verilen görev ve yetki kapsamında afet bölgesine ulaştırmaktır.
Sözü edilen görevi ifa etmek ve yurttaşların barınma sorununu bir an önce çözümlemek için uhdesinde bulunan çadırları derhal bölgeye göndermek yerine kurdurduğu işletme üzerinden satışa çıkarmak, Kızılay yöneticileri açısından tabi oldukları kanunlar çerçevesinde ceza sorumluluğunu doğurmaktadır.
Şüphelilerin açıklanan bu eylemi, ceza sorumluluğu yanında insancıl hukuka, Uluslararası KızılhaçKızılay Hareketi temel ilkelerine, uluslararası insan hakları hukukuna da ayrıca ve açıkça aykırılık oluşturmaktadır.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından, Kızılay yetkilileri hakkında yukarıda bahsedilen nedenlerle ‘güveni kötüye kullandıkları’ gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
Saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız.”
halktv.com.tr
İsrail, Suriye'nin Dera kentinde de toprak işgal etti21 izlenme
22 yılın en yaygın faiz artışı dalgası yaşanıyor, Türkiye tam ters yöne gidiyor!38 izlenme
Kamuoyunda 'Yeliz' olarak tanınan AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı, Türkan Şoray'ı hedef aldı!79 izlenme
İslamcılar AKP'ye tepkilerini artırıyor!146 izlenme
Fakıbaba, AKP'nin ayarlarını bozdu: Bozdağ'dan 'U' dönüşü36 izlenme
Ekrem İmamoğlu isyan etti: Bu diyaloğu yaratan ve yaşatan hangi bürokrat varsa kınıyorum!69 izlenme
Türk moda devi Türkiye'deki fabrikasını kapattı Mısır'a taşındı: Binlerce çalışan işsiz kaldı10 izlenme
Ali Erbaş'tan şok sözler! "Medya cinsel istismarla gündeme gelen tarikatları zan altında bırakmamalı"116 izlenme