Merkez Bankası (TCMB) net döviz pozisyonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alındığı 19 Mart Çarşamba ile başlayan üç günde 27 milyar dolara yakın azaldı.
TCMB bilanço verilerine göre, 21 Mart Cuma gününe ilişkin döviz satışları net döviz pozisyonunda 12,5 milyar dolar düşüşe neden oldu.
Önceki günlerde açıklanan verilere göre gözaltının ilk günü olan 19 Mart'ta tutar 11,2 milyar dolar, 20 Mart Perşembe günü ise 3 milyar dolar olmuştu. Böylece üç günde net döviz pozisyonu yaklaşık 26,7 milyar azaldı.
Dolar/TL, aylardır devam eden sakin ve istikrarlı seyrin ardından Çarşamba günü yeni rekor olan 42 seviyesine yükseldi ve TCMB'nin döviz satışının ardından günü 38 civarında tamamladı. Kur bugün de 38 civarında yatay seyrediyor.
İmamoğlu'na dönük yargı operasyonu, geçen hafta üç günde piyasaları altüst etmişti.
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 16,57 değer kaybederken, dolar/TL yüzde 3,65, Euro/TL yüzde 3,57, altının gram fiyatı ise yüzde 4,17 artış kaydetmişti.
BIST 100 endeksi, en düşük 8.984,54 puanı ve en yüksek 10.902,61 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 16,57 altında 9.044,64 puandan tamamlamıştı.
Borsada, Ekim 2008 sonrası yaklaşık 17 yılın en kötü haftalık performansı görülmüştü. Bankacılık endeksi ise bir haftada yüzde 26 düşüşle 2000 yılındaki kriz sonrası 25 yılın en kötü performansına imza atmıştı.
İBB'ye kayyum atanmaması, Merkez Bankası'nın olağanüstü toplantıyla faiz artışına gitmesi, şirketlerin hisse geri alımlarını teşvik eden düzenlemeler ve diğer kamu müdahaleleri ile birlikte Borsa İstanbul'da bu haftanın ilk iki gününde ise yükseliş görüldü.
Nefes
Emeklilerin bayram ikramiyeleriyle ilgili yeni gelişme: Kulislerde konuşulan rakam ortaya çıktı55 izlenme
Özhaseki 15 Temmuz darbesini yöneten isme "zorlukları birlikte aşalım" diye mektup gönderdi!256 izlenme
Erdoğan'ı dinlediler AKP’ye oy vermediler32 izlenme
Nüfus cüzdanı, ehliyet ve noter harçlarına yeni yıl zammı!49 izlenme
A Haber'den bir yalan haber daha!79 izlenme
Protestoların patlak verdiği Sri Lanka’da orduya ‘vur’ emri verildi!45 izlenme
Turhan Çömez açıkladı: "Erdoğan ABD'ye 7 uçakla gitti"83 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 36.684 yeni vaka tespit edildi, 25.638 kişi sağlığına kavuşurken, 142 kişi hayatını kaybetti!55 izlenme
Emekliye 29 Ekim ikramiyesinde yeni detaylar: Ne kadar olacak, kimlere yatacak?
Yunus Emre Enstitüsü'ndeki yolsuzlukta etkin pişmanlıktan faydalandılar, zimmete geçirilen paralar geri ödendi
Hapsi istenen Ekrem İmamoğlu: "Muhatabım olan siyasi akıl bellidir"
CHP'den Erdoğan'a videolu yanıt 'Kim yalan söylüyor kim doğru, halk biliyor!'