AKP, 22 yılda kamu varlıklarını birer birer sattı. Devlete ait fabrika, tesis, şirket veya arazileri alan yandaşlar ise hızla zenginleşti.
Megakent İstanbul’un en değerli bölgelerinden birinde olan Beykoz’da Boğaz kıyısındaki Tekel Paşabahçe Fabrikası ile arazi 2012’de özelleştirme adı altında satıldı. Araziyi 355 milyon TL teklif veren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı Aziz Torun’un sahibi olduğu Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) aldı.
Torunlar GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada araziye dair değerleme raporunu paylaştı. 2012’de 355 milyon TL’ye alınan 70 bin metrekarelik arazinin güncel değerinin KDV dâhil toplam 5 milyar 251 milyon 680 bin TL olduğu belirtildi. Arazi üzerine yalı, rezidans ve 129 odalı otel inşa edileceği açıklandı. Otelin 2028 yılında hizmete gireceği de ifade edildi.

Torunlar GYO, 2019 yılında arazinin önündeki deniz alanına kazık çakmak için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay almıştı. Şirket, İstanbul Boğazı’nda yer alan arazisinin önüne 170 adet çelik borudan oluşan kazık çakılacağını belirtmişti. Eski Tekel Fabrikası’na ait 2 bin 888 metrekare büyüklüğünde alana sahip iskele ve rıhtım alanı olduğu belirtilerek ilave kazıklar ile bin 46 metrekarelik alan artışı yapılacağı, bu şekilde iskele ve rıhtım alanının toplam 3 bin 935 metrekareye çıkarılacağı açıklanmıştı.
Öte yandan Aziz Torun’un Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadyumu’nun yerine yaptığı rezidans inşaatında 10 işçi hayatını kaybetmişti. Torun daha önce verdiği bir röportajda, Erdoğan'la ilişkisi hakkında “Tayyip Bey ile hukukumuz, dostluğumuz var. Aynı vapurla okula giderdik” ifadelerini kullanmıştı. Torun, AKP iktidarı döneminde zenginliğine zenginlik katan isimler arasında yer alıyor.
BirGün
Trump ‘İran'ın yeni lideri olacak’ iddialarına ateş püskürmüştü: Hamaney'in oğluna saldırı25 izlenme
Suriye'nin yeni Adalet Bakanı İdlib’deki halka açık idamlarla gündemde!54 izlenme
Hüsnü Mahalli: Türkiye'nin planlarının hiçbiri tutmayacak93 izlenme
AKP'li vekil duyurdu: Türkiye çayı da ithal edecek...160 izlenme
Dikkat! Ülke geneli için kül uyarısı!47 izlenme
"Veliler çocukları imam hatipte okumak zorunda bırakıldığı için hüngür hüngür ağlıyor"239 izlenme
"Engelleri kaldırdık" diyen Çalışma Bakanı başka ülkede mi yaşıyor? İşte AKP'nin 'sendika' karnesi47 izlenme
Komisyon yazısına Ümit Özdağ'dan tepki: "AKP, 2015'ten çok daha ağır mağlubiyet yaşayacak"16 izlenme
İstanbul Kâğıthane'de, Mühürlü Pusulaları Kaçırmak İsterken Yakalandılar !
Okurken hepiniz öfkeleneceksiniz! Oğuz Aci cinayetine raporlu aklama
Emekliler isyanda: "Bu iktidar bizleri aç koydu, açık koydu, her şeye muhtaç etti"
2 Nisan'da yapılan boykotun bilançosu ortaya çıktı