RTÜK Tele1'in 3 karartılmasına karar verdi. RTÜK, karara gerekçe olarak ise TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in sözlerini gösterdi. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, "Hedef seçimlerde karartılmış ekran, susturulmuş, karanlığa boğulmuş Türkiye! Durum vahim ama umutsuz değil" dedi.
Muhalif kanallara üst üste cezalar yağdıran RTÜK, Tele1'i üç gün karartacak. RTÜK, Tele1 kanalının 1 yıl içerisinde 2 kez 6112 sayılı yasanının 8/1/b bendindeki “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün ekranının kapatılmasına oyçokluğuyla karar verdi.
RTÜK Üyesi İlhan Taşçı sosyal medya hesabından Tele1'e uygulanacak olan karartmayı şöyle anlattı:
RTÜK, Tele1 kanalının 1 yıl içerisinde 2 kez 6112 sayılı yasanının 8/1/b bendindeki “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün ekranının kapatılmasına oyçokluğuyla karar verdi. Bir sonraki aşama kanalın yayın hayatına son verilmesi! Katledilen demokrasidir.
RTÜK, Sayın Konuralp ile karşıoy kullandığımız kararını, TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisine dayandırdı. Amaç seçimlere giderken ekranları karartmak, farklı seslerin, muhalefetin çözüm önerilerinin duyulmasını engellemek!
RTÜK bugün bir kanalın yayın ihlalini değil Türkiye'yi yöneten anlayışın basına, çok sesliliğe, düşünce özgürlüğüne bakışını oyladı sonuç demokrasi ve çok seslilik katledildi.
Hedef seçimlerde karartılmış ekran, susturulmuş, karanlığa boğulmuş Türkiye! Durum vahim ama umutsuz değil.
Danıştay 13. Dairesi, RTÜK’ün aynı maddeden verdiği cezayı “Kurulun basın özgürlüğüne yapılan müdahalesinin demokratik bir toplumda gerekli olmadığı” gerekçesiyle iptal etmişti. Zorlama rapora dayanan bu karar da iptal edilecektir/edilmelidir. Bu düşünce özgürlüğünün gereğidir.
RTÜK üyesi İlhan Taşçı, dün sosyal medya hesabından açıklama yaparak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TELE1’in 10 gün ekranının kararması için rapor hazırlattığını söylemişti. Taşçı, “Sansür yasasının mürekkebi kurumadan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin harekete geçti; TELE 1’in 10 güne kadar fişinin çekilmesi için rapor hazırlattı. Dikkat program durdurma değil ekran karartma! Üst Kurulun tavrını yarın göreceğiz. Basın özgürlüğü mü yoksa ekran kapatma mı diyecek" demişti.
halktv.com.tr
Son ankette çarpıcı sonuç: Seçim ilk turda bitiyor!17 izlenme
Sedat Peker'in 'Demirören' iddialarının ardından Ziraat Bankası'ndan 750 milyon dolarlık kredi açıklaması34 izlenme
Kızılay'da yeni skandal: Kira gelirini yıllarca AKP'ye yakın şirket almış24 izlenme
Türkiye Taşkömürü Kurumu, 2020 yılını 1.2 milyar TL zararla kapattı!84 izlenme
İmamoğlu Almanya'da esnafı ziyaret etti: "Her şey değişecek"85 izlenme
Borç batağına saplandık8 izlenme
TSK’dan Irak’ın kuzeyine hava harekâtı: 12 hedef imha edildi24 izlenme
AKP'li belediye hakkında "usulsüzlük" iddiası: Meclis üyeleri suç duyurusunda bulundu9 izlenme