Yüksek getirili fon vaadiyle Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi futbol dünyasının tanınan isimlerinin de aralarında olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 11 Nisan 2023’te tutuklanan Seçil Erzan’ın davasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Seçil Erzan’ın 4 adet cep telefonu ve 3 adet sim kartına dair inceleme 200 sayfalık bilirkişi raporuna yansıdı.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, bilirkişi raporunda yer alan yazışmalarda Seçil Erzan’ın 19 Ekim 2021’de Denizbank Bölüm Müdürü Yaşar Şahingöz ile yaptığı görüşme dikkat çekti. Bu tarihte Erzan’ın Şahingöz’e, “Günaydın Yaşar, buradan yazmak istedim” diyerek kuzeni Tanın Yılmaz için 2 milyon TL’lik kredi çıkarılmasını talep ettiği görüldü.
Erzan’ın Şahingöz’e, gönderdiği mesajlarda dikkat çeken bir diğer nokta ise kuzeninin olduğunu söylediği şirketin resmiyette kuzeni üzerine kayıtlı olmaması konusu.
Erzan’ın rapora yansıyan Şahingöz ile gerçekleştirdiği mesajlaşmalarda “Tanın’ın resmiyette ortaklığı yokmuş. Şirket onun ama vergiden dolayı birkaç tane şirket kurulmuş vs. Giriftmiş birbirine, burada vergi olmasın diye bu şekilde hukuk danışmanı zamanında öyle kurdurmuş”, “Akşam avukatına sordu, ‘evrakları sisteme sokarsan bile bile kendini ele verirsin’ demiş” ifadeleri dikkat çekti.
Bölüm Müdürü Şahingöz ise Erzan’ın bu mesajına, “Bu durumda resmiyette sunacağı gelir yok..” yanıtını verdi. Ancak Erzan, ısrar ederek, “Tam yetkiler ondaymış (kuzenini kastediyor)” dediği, Şahingöz’ün ise “Bu durumda kredi değerlendirme yapmamız sıkıntı.” dediği bilirkişi raporuna girdi.
Seçil Erzan’ın, kuzeni Tanın Yılmaz için istediği kredinin verilmesi için ısrarcı olduğu görüldü. Erzan’ın, Şahingöz’e peş peşe gönderdiği, “Bir ayda kapatacak bizdekini”, “Şahsi hesabında mevduatı var galiba, blokeler şahsi hesapta”, “Şirkette tüm nakit akışı”, “Tam yetki belgesi bir şey ifade etmez mi?” şeklindeki mesajlar da bilirkişi raporuna girdi.
Erzan ‘Özel belgede sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.
Tele1
Soylu'ya yanıt: "Umarım Sedat Peker'in ifşaları doğru çıkmaz"63 izlenme
Zaman giderek kısalıyor: Enkaz var kurtaran yok34 izlenme
Damla Kent Projesi’nde sertifika fiyatları çöktü: Borsadan ev hayali 5.1 milyar zarar yazdı17 izlenme
Maraş’ta çevre katliamı: Sular siyaha büründü!102 izlenme
On binlerce mağduru olduğu iddia edilen banka dolandırıcılığı Meclis gündeminde34 izlenme
SKANDAL! Atatürk'e hakaret, suç değil "yorum" sayıldı!48 izlenme
Parası milletten olunca, sefa sürmenin keyfi başka tabii !841 izlenme
Başkan Yavaş’ın başlattığı kampanyayla Ankaralıların tüm su faturaları ödendi!65 izlenme
“Galatasaray Adası benim” diyen Osmanlı torunu, Müjdat Gezen'e dava açmıştı, duruşma ertelendi
TÜBİTAK Başkanı Mandal, Covid-19 aşısı ve ilacı için tarih verdi
Metin Akpınar'ın Altın Portakal'daki sözleri gündeme düştü: Bugün Türkiye cahil bir ülkedir.
Emlak vergileri can yakıyor: 10 yılda tam 10 kat arttı