Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7'lik ve 7.6'lık depremlerin üzerinden 8 gün geçti. En az 29 bin kişinin yaşamını yitirdiği depremde hala yardımın gitmediği pek çok yer bulunurken bölgede yaşayanlar yetkililere tepkili. İngiltere merkezli Telegraph'ta bu depremlerin Erdoğan'ın sonu olabileceğini belirten bir yazı yayımlandı
Yaşanılan felaketlerden ders çıkarmayan iktidar, bu depremde de sınıfta kaldı. Deprem bölgelerine giden AKP'li yetkililer vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.
Diken'in Telegraph‘tan aktardığına göre Mark Almond bu tartışmaları ‘This Earthquake could be the end of Erdoğan’ (Bu deprem Erdoğan’ın sonu olabilir) başlıklı yazısında değerlendirdi. Depremin Türkiye’de bazı siyasi gelişmelere neden olabileceğini dile getirdi.
Erdoğan’ın otoriter yönetim tarzının yardım çalışmalarını engellediği ve yıkılan/zarar gören binaların iktidara yakın kişilere ait olduğu ve öncesinde denetlenmediğinin muhalefet tarafından dile getirildiği belirtilen yazıda, bunun Erdoğan için bir ‘siyasi zehir’ olduğu söyleniyor.
Yazıda, Erdoğan’ın da 1999 depreminden sonra popülerliğini artırdığı ve bu sayede iktidara geldiği söylenirken, Erdoğan’ın gidişinin de depremden dolayı olabileceği savunuluyor. Yazıya göre, depremden henüz 24 saat önce milliyetçi kartı oynamak Erdoğan’ı bir başka cumhurbaşkanlığı dönemine taşıyacak gibi görünüyordu.
ABD karşıtlığının sesi olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen günlerde İstanbul’da meydana gelen terör saldırısının ardından ABD’nin taziyelerini reddetmişti. Şimdiyse Soylu, kendisinin ve Erdoğan’ın sert dille eleştirdiği ülkelerle yardım koordinasyonundan sorumlu. Ankara’nın, ‘terör destekçisi’ olarak lanse etmeye çalıştığı ülkelerden yardım seli geliyor. Putin ise pek bir yardımda bulunmuyor. Bu da hangi ülkelerin gerçek dost olduğunun yeniden düşünülmesine yol açabilir.
halktv.com.tr
Süleyman Soylu için bir suç duyurusu daha!92 izlenme
Erkan Yıldırım'ın Venezuela'ya sözde 'maske ve kit' götürdüğü tarihte ülke genelinde vaka sayısı 350 imiş!75 izlenme
Korumaları soru sormak isteyen muhabiri ve ‘4 enkazım var’ diyen vatandaşı itekledi, AKP'li başkana tepki yağdı!40 izlenme
Alkollü içkilere bir zam daha geldi!49 izlenme
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Hiçbir siyasi partiye verilmeyen listeler AKP’ye nasıl verildi?"181 izlenme
‘Erken seçim’ söylemi Erdoğan’ı geriyor167 izlenme
Hatay'da devletin uğramadığı yer! Gökhan Zan ispat etti: 'AFAD ve Kızılay her yerde diye yalan söylüyorlar'53 izlenme
Veli Ağbaba: Gözümüzü de budaktan sakınmayız58 izlenme
AKP'nin kalesi Eyüp'te İmamoğlu'na büyük destek 'Millet tatile gitmeyecek, İmamoğlu Seçimleri yine kazanacak !'
Ankara'da F-4 uçağından parça düştü, o anlar kameralara yansıdı! MSB: "Can kaybı veya yaralanma yok. Teknik inceleme sürüyor"
Mahkeme TÜGVA davasında İBB'yi haklı buldu: "İşgale son verilmesi için gereken başvuruyu yaptık"
Kanser hastası Hakan Özoğuz son durumunu paylaştı