Konkordato başvurusunda bulunan ve son aylarda hacizlerle boğuşan Temsa’yı Sabancı Holding ve Çek troleybüs üreticisi Skoda yüzde 50’şer payla satın alıyor.
Şirketin yüzde 50’sini satın alan Skoda markasının, Alman VW Grubu bünyesindeki otomobil markası değil, troleybüs üreticisi olduğu öğrenilirken, şirketin Temsa ile ilk kez otobüs üretimine gireceği ifade edildi.
Satışa ilişkin KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
* SKODA TRANSPORTATION'IN ANA ORTAĞI PPF VE SABANCI TOPLULUĞU, TEMSA ULAŞIM ARAÇLARINI %5050 ALMAK İÇİN NİYET MEKTUBU İMZALADI.
* Skoda Transportation'ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu, %5050 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları'nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamıştır.
* Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satınalma işlemi gerçekleştirilecektir.
* Skoda Transportation'ın Türkiye'ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu'nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları'nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir.
* Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
30 MAYIS 2019’DA SATILMIŞTI
Sabancı Grubu Mayıs 2019’da Temsa'yı yatırımcı Enver Rıfkı Ünver ve eşi Rukiye Devres Ünver'in sahibi olduğu İsviçre merkezli True Value Capital şirketine 140 milyon dolar değerleme üzerinden, borçlar dahil yaklaşık 60 milyon dolara satmıştı.
Grup, 9 ay sonra Temsa’nın yarısını geri almış oldu.
https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/sondakikasabancitemsaninyuzde50sinigerialiyor5630672/
İBB soruşturmasında tutuklanan Necati Özkan iddialara yanıt verdi27 izlenme
Köfteci Yusuf skandalında ikinci perde! İade isteyenler parasını nasıl alacak?30 izlenme
Hiçbir ankette bu kadar kesin sonuç alınamamıştı: Türkiye duruşmalardan canlı yayın istiyor mu?9 izlenme
CHP'li Esenyurt Belediyesi Başkanı sel bölgesindeyken makam odasına haciz geldi!42 izlenme
DHA’nın sokak köpekleri haberinde tepki çeken ses: "Kızdır üstüne gelsin"30 izlenme
LGS deneme sınavında 90 sorunun tamamını yanlış işaretleyen kıza, kayıtlı olduğu özel eğitim kurumu çeyrek altın taktı! "Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz"53 izlenme
Nazan Öncel'den Erdoğan'a tepki! "Fahişelik mertebesine ne zaman erişiriz, bekleyelim görelim"38 izlenme
'#deprem vergileri hastanelere ve yollara gitmedi' diyen Altaylı: Nereye gittiğini ben size söyleyeyim61 izlenme
Bay Kemal'in Tahtası'nda sekizinci bölüm: Ülkeyi terk eden sağlık çalışanlarına seslendi "Geri dönmeye davet ediyorum"
"Sen güvenmiyorsan senin atadığın YSK'ya ben neden güveneyim?"
Ünlü gazeteci Akın Sel paylaştı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmine yazılan ‘Topunuz Gelin’ sloganı tepki çekti
Bin 500 yıllık Ayasofya’ya dükkân muamelesi: Kapısına kepenk taktılar!