Anasayfa1
06 Nisan 2019 ( 209 izlenme )
Reklamlar

Tepki çeken karar! İzmir Marşı'nı yasakladılar!


İstanbul Kadıköy'deki Bahariye Ortaokulu'nda 23 Nisan etkinliğine hazırlanan öğrencilerin repertuarından İzmir Marşı çıkarıldı.


İstanbul Kadıköy'deki Bahariye Ortaokulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklarını sürdüren okul korosu, dün ilginç bir kararla karşılaştı. Müzik öğretmeni, etkinlikte söylenecek beş parçadan biri olan İzmir Marşı'nın repertuardan çıkarıldığını duyurdu.

soL’un haberine göre İzmir Marşı yerine "Hayat bayram olsa" adlı şarkının söyleneceğini öğrencilere bildirdi. Müzik öğretmeni, seçimlerden sonra bu kararın kendilerine iletildiğini aktardı.

Daha önce de çeşitli okullarda İzmir Marşı yasağı gündeme gelmişti.

Geçen yıl İzmir Atatürk Lisesi müdürü Selamettin Demirhan, öğrencilerin İzmir Marşı söylemesini engellemeye çalışmıştı.

Alanya Lisesi'nde bir müzik yarışması için prova yapan öğrenciler, İzmir Marşı'nı söylediği gerekçesiyle okul yönetimi tarafından uyarılmıştı.

https://halktv.com.tr/gundem/tepkicekenkararizmirmarsiniyasakladilar389747h

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Burası Teksas değil Fatih! Silahını çeken kurşun yağdırdı Bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı gidiyor! Yandaş vakıflara 'hibe' kıyağı! Rektöre 4X4 araç! Üniversiteden özel ihale açıldı