Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla, terör örgütüne yakın hesaplar sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon girişimlerine hız verdi.
Suriye iç savaşında farklı bölgelerde ve yıllarda çekilen fotoğraf kareleri Barış Pınarı Harekatı sırasında olmuş gibi paylaşılarak sosyal medyada dezenformasyon yapılmaya çalışıldı.

Terör örgütüne yakın hesaplar, Suriye iç savaşı sırasında 2014 yılında çekilen ve bir annenin çocuklarına sarıldığı kareyi değiştirerek, Barış Pınarı Harekatı'nda olmuş gibi göstermek istedi.
Suriye'nin İdlib kentine temmuz ayında yapılan hava saldırılarından etkilenen çocukların bir sağlık merkezinde kaydedilen fotoğraf, terör örgütüne yakın hesaplarca "Türk ordusunun saldırısı sonucu son görüntüler" ifadeleriyle çarpıtılmaya çalışıldı.

Yine İdlib'de Rusların hava saldırısı sonucu yüzü kanlar içinde kalmış bir çocuğun yansıdığı Ağustos 2016 tarihli bir fotoğraf karesi, uluslararası camiaya Barış Pınarı Harekatı sırasında çekilmiş gibi gösterilerek İngilizce altyazıyla manipüle edildi.

Halep'te Mayıs 2014'te çekilen ve Suriyeli adamın bir çocuğun cesedini taşıdığı fotoğraf karesi, sosyal medya hesaplarınca dezenformasyon amacıyla Türkiye'nin harekatı sırasında yaşanmış gibi gösterildi.

Örgüt destekçilerinin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sırasında dünya genelinden savaş ve katliam fotoğraflarını sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon amacıyla kullandığı daha önce de ortaya çıkmıştı.
https://halktv.com.tr/gundem/terororgutumanipulasyonahizverdibuhaberlereinanmayin406612h
Yangın söndürme uçaklarının nerede olduğu belli oldu! İcradan satılığa çıkarılmış24 izlenme
Dilan ve Engin Polat Breaking Bad hayranı çıktı: Güzellik merkezleri üzerinden kara para aklamanın nasıl yapıldığı yıllar önce dizide böyle anlatılmış49 izlenme
Türk tekstil devi 152 işçisini işten çıkardı! Dünya markasından KAP açıklaması22 izlenme
Kamu bankaları reklam yağdırdı: Fatura 3,7 milyar TL26 izlenme
Erdoğan’ın konuşmasının kitaplaştırılarak liselere dağıtılmasına tepkiler büyüyor!552 izlenme
Seçim öncesi inşaatı bitmeden açılışı yapılan hastanede doktor ve ekipman yok!120 izlenme
İşte sefalet yüzyılı: Vatandaş valilik önündeki çöpten yiyecek topladı32 izlenme
İBB'ye yöneltilen zehirlenme suçlamasında yeni gelişme: Numune analizleri açıklandı23 izlenme
Yurttaş açlık girdabında! Yılın zam şampiyonu kuru incir
Öldürülen Gazeteci Güngör Arslan'ın avukatından açıklama: "Bilgi alamıyoruz"
Cumhuriyet'in Diyarbakır'ın köyünde kurduğu okulda bakın neler oldu?
Yerel seçimler: Kesin aday listeleri açıklandı, sandık kurulları oluşturuldu