2 milyar dolarlık kripto para ile Arnavutluk'a kaçan Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ederken, yeni görüntüsü ortaya çıktı.
Özer'in Arnavutluk'taki ilk görüntülerine TRT Haber ulaştı.Görüntülerde Özer, havalimanından doğruca Tiran’daki otele gidiyor. Kırmızı montlu Arnavut vatandaşı Özer'i havalimanında karşılayarak otele kadar götürüyor. Arnavut polisi tarafından en önemli şüphelilerden biri olarak aranan "kırmızı montlu", otelde de Özer'e eşlik ediyor. Faruk Fatih Özer, otele 3 günlük rezervasyon yaptırdı.

'Bu işte yalnız değil'
Kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile yurtdışına kaçmasıyla ilgili soruşturmada yapılan incelemelerde Özer’in sistemini “saadet zinciri" modeliyle değil istekli gelen müşterilerle oluşturulduğu tespit edildi. Özer’in yüksek kazanç vaadiyle sanal para borsasına kullanıcıları çektiği, kazandığını gören kullanıcıların daha fazla para yatırmaya başladığı belirlendi.
Thodex’e dağıtılan promosyonlarla kullanıcıların çekildiği tespiti yapıldı. Kullanıcıların yüksek kazanç elde ettiklerini çevreleriyle paylaşması da sanal borsaya giren insan sayısının artmasına neden oldu. Firari durumunda olan şirket patronu Özer’in, bu ölçekte bir kripto para borsasını sürdürme ve yönetme kapasitesine sahip olmadığı halde, kullanıcıların paralarını sermaye olarak kullandığı şirketi bu şekilde ayakta tutma çabasında olduğu değerlendirildi.
Gözaltına alınan şirket çalışanları, Faruk Fatih Özer’in bu işte yalnız olmadığını, firari 5 şüpheli şirket yöneticisiyle ortak hareket ettiklerini düşündüklerini anlatmıştı.
https://halktv.com.tr/gundem/thodexkurucusufirarifarukfatihozerilkkezgoruntulendi457047h
Diğer fırıncılar tarafından haksız rekabet iddiasıyla suçlanan fırıncı, mahkeme kararıyla üzülerek zam yaptı98 izlenme
Suriye/Irak tezkeresindeki ‘yabancı asker’ maddesine itiraz eden gaziler: "Yabancı asker işgal demektir, tehdittir!"43 izlenme
Kadın komandolardan İstanbul Boğazı'nda nefes kesen gösteri! İşte Atatürk'ün evlatları55 izlenme
2023'ün ilk anketi paylaşıldı: Bu pazar seçim olsa...58 izlenme
Dolar 23 TL oldu, 2018'te yapılan sokak röportajı akla geldi: "Dolar yükselmiyor, TL düşüyor. Su yükselmiyor gemi batıyor"63 izlenme
Tepkiler sonuç verdi! Ulaştırma Bakanlığı engellilere ‘kota ayıbından’ vazgeçti!68 izlenme
İşte Atatürk'ün emanetini sahiplenen gençlik! Ata'nın huzurunda 'Gençliğe Hitabe'yi okudular33 izlenme
59 genç daha tahliye edildi!29 izlenme
Merkez faizi sabit tutuyor ama ihtiyaç kredisi faizleri 44 ayın zirvesine yükseldi!
Erdoğan'ın 'küserim, tıraşlayın' dediği ancak hiç birşey yapılmayan 16/9 Kuleleri hakkında bir skandal daha!
Kavga büyüdü! Sedat Peker, Doğu Perinçek'i bombaladı, Aydınlık yazarı devreye girdi
Sağlık Bakanı açıkladı: 61.967 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.446.591'e, can kaybı da 36.975’e yükseldi!