2019’da kripto para borsası platformu Thodex’i kuran Faruk Fatih Özer, 2021’de 2 milyar dolarlık vurgun yapmış, 391 bin kullanıcı mağdur edilmişti. Arnavutluk’a kaçan Özer, 2023’te Türkiye’ye getirilmişti.
11 bin yıl hapis cezası alan Özer’in, cezaevinde önceki gün cesedi bulundu. Olay sonrası Özer’in, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafı sosyal medyada yeniden yayıldı. Farklı hesaplardan, “Özer’in, Soylu’nun çocuklarıyla ortaklığı vardı” yazılması, Soylu’yu çileden çıkardı. Vurgun sonrası çıkan fotoğraf için “Şahsı tanımıyorum” diyen Soylu bu kez şunları söyledi:
‘5 DAKİKA GÖRDÜM’
“Namussuz, kalemlerinden iftira akan satılıklar. Kara parayla fonlandıkları anlaşılınca “bizim haberimiz yoktu” diyerek sıvışan, her türlü kirli ilişkinin içinde olan utanmazlar. Ömrüm boyunca sadece 5 dakika fotoğraf çektirmek için gördüğüm bir kişinin ölümü üzerinden iftira atan, masumiyeti katleden haysiyetsiz, soysuzlar… Emir eri olduğunuz CIA, MI6, MOSSAD’la ilişki kurmayanları; onlara sizler gibi uşaklık etmeyenleri görünce ezikleşiyor, salyalarınızı akıtıyorsunuz. Sizinle hukuk önünde hesaplaşacağım.”

2009 yılında Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu, uzun bir süre polisten kaçtıktan sonra teslim olmuştu. Yakalandığında uzun sakallı hali dikkat çeken Garipoğlu, hapiste kendini asarak intihar etmişti. 2 yıl boyunca Türk polisinden kaçan Faruk Fatih Özer de yakalandığında uzun sakalıyla dikkat çekti. Odasında asılı halde ölü bulunan Özer, Cem Garipoğlu’nu hatırlattı.

Faruk Fatih Özer, Thodex üzerinden kullanıcıların yatırdığı toplam 2 milyar dolar değerindeki kripto parayla yurt dışına kaçmıştı. Dijital ortamda bulunan soğuk cüzdan hesabındaki paranın akıbetinin ise ne olduğu bilinmiyor. İlgili kurumlardan herhangi bir açıklama gelmezken, kripto varlıkların Arnavutluk’ta mı kaldığı yoksa Türkiye’ye mi getirildiği bilinmiyor.
Sözcü
SGK'nın 3 grup ilacı karşılamaması eczacıları isyan ettirdi54 izlenme
Bir eski AKP'li daha istifa etti!90 izlenme
İPA Başkanı Buğra Gökce'nin eşi Filiz Kahveci Gökce eşinin doğum gününde Silivri'de konuştu: "Koparılan günler aylar ve yılların bir vebali var"12 izlenme
Özgür Özel ilk kez açıkladı: "İBB davasında bir gizli tanık daha çekildi"10 izlenme
Emekliye % 25 zam göründü21 izlenme
Ekonomist Şeref Oğuz: "TÜİK nitelikli dolandırıcılık yaptı ve Türkiye’nin beka sorunudur"31 izlenme
CHP Milletvekili Bekir Başevirgen ‘Süt ve süt ürünleri en az yüzde 40 zamlanacak’41 izlenme
Valilik bulamadı: 479 bin 420 Suriyeli nerede?108 izlenme