Kamu bankaları, BOTAŞ, THY gibi devasa kuruluşları bünyesinde bulunduran Türkiye Varlık Fonu’nun denetlenemediği eleştirilerini yönelten muhalefetin, şirketlere ilişkin sorularına da yanıt verilmiyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, THY sorularını “Görev ve yetki alanımda değil” diyerek yanıtsız bıraktı.
Milletvekillerinin TBMM'ye verdiği soru önergelerinden Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili olanlara Türkiye Varlık Fonu zırhı uygulanmaya başlandı.
Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, THY konusunda yöneltilen sorularda görev ve yetkinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda olduğunu belirtmesine karşın bakanlık sadece THY uçaklarında dağıtılan gazeteler, THY'nin Ankara İzmir seferinin ne zaman başlayacağı ve THY'nin kabin memuru olarak kaç yabancı uyruklu kişiyi çalıştırdığı konularındaki soru önergelerini yanıtladı.
Bakanlık, THY'de çalışanların durumları, THY'nin yaptığı akaryakıt anlaşması, THY yönetiminde yer alan kişilerle ilgili iddialar, THY'nin sefer iptalleri gibi konularda verilen önergeleri ise kurumun Türkiye Varlık Fonu'na devredildiği gerekçesiyle yanıtsız bırakmaya başladı.
Yasaya göre Türkiye Varlık Fonu'nun denetim raporlarının belli zaman aralığında TBMM'ye sunulması gerekiyor. Ancak fonun 2018 yılı denetim raporları yasal süresinin üzerinden 9 ay geçtikten sonra sunulurken, ekim ayında sunulması gereken 2019 yılı denetim raporu ise hâlâ Meclis'e gelmedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye Varlık Fonu'nun denetiminin sağlıklı bir şekilde yapılmadığına işaret ederek “Fonun kendi denetimi şüpheliyken, şimdi de bünyesindeki kurumlarla ilgili sorular yanıtsız kalmaya başladı” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın THY'yle ilgili bazı soru önergelerine yanıt verirken, bazı önergelere yanıt vermediğine dikkat çeken Akın, “Bakanlık işine gelen sorulara yanıt veriyor. Ciddi iddialarla ilgili sorular ise yanıtsız kalıyor. Bu durum parlamentonun denetim görevini engellemekten başka bir şey değildir” değerlendirmesinde bulundu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/thyyevarlikfonuzirhisorularyanitsizh58424.html
Atatürklü Türk bayrağını indiren şüpheliler yakalandı: Düşmanların hepsini bitirememişiz!47 izlenme
Mehmet Şimşek imzaladı, yeni ücretler belli oldu: Kim, ne kadar zamlı maaş alacak?25 izlenme
Ekonomi S.O.S veriyor: Borç yüzde 40, batık yüzde 91 arttı18 izlenme
Dikkat çeken anket! Halk İmamoğlu'nun davasının TRT'de yayınlanmasını istiyor13 izlenme
Azeri şarkıcı Narmin Karimbayova ağabeyine karaciğeriyle umut oldu36 izlenme
Yeni yandaş vakıf kuruldu: Tasfiye olursa bütün malları TÜRGEV’e aktarılacak28 izlenme
Erdoğan: Herkes nedense burs istiyor… Niye kredi istemiyorsun?162 izlenme
Paylaşımına inceleme başlatılmıştı: AKP'li Ayaş Kaymakamı bu sefer de ağzını bozdu23 izlenme
Tanju Özcan: "Adil bir soruşturma yapılmıyor"
Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri, okullarında düzenlenen sempozyum sırasında, Başhekim 'doğal doğum' dediği anda ayağa kalkarak salonu terk etti
Hukukçu-Yazar Ahmet Erimhan 'Dünün mücahitleri önce müteahhit, sonra münafık oldu !'
Diyanet arşivi iyi temizleyememiş!