Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski İYİ Partili Gökhan Zan’ı aday gösterdi. Bunun üzerine Mersin’in Tarsus ilçesinde parti yönetimi istifa etti.
İlçe yönetiminin açıklamasında ‘TİP’in popülist yaklaşımlarla aday göstermesinin parti politikası haline geldiği’ savunularak, “Görüşlerimizin salt Gökhan Zan’ın şahsı ile ilgili olmadığını belirtmek isteriz” dendi.
Yerel gazetelerden Akkoza’nın aktardığına göre ilçe yönetiminin açıklaması şöyle:
“Halkımızı iktidar ve muhalefet arasındaki sıkışmışlıktan kurtarmak iddiası ile yola çıktığımızı ifade ederken geldiğimiz noktada bu sıkışmışlık haline bir katkı da partimiz tarafından yapılmaktadır. Biz Anayasa’nın dahi uygulanmadığı bir ülkede, diğer partilerin sürekli sandığı işaret eden muhalefetinin karşısında durduğumuzu iddia ederken, parti günlük popülist yaklaşımlarla aday tanıtmaktadır. Bugün, Gökhan Zan’ın adaylığının gösterdiği sonuç bunun aslında parti politikası haline geldiği gerçeğidir. Gökhan Zan’ın deprem sürecinde yaptıkları hepimiz tarafından takdirle izlenmişti. Bu sebeple bu görüşlerimizin salt Gökhan Zan’ın şahsı ile ilgili olmadığını belirtmek isteriz. Burada esas dikkat çekmek istediğimiz nokta partinin sürekli popüler kimlikler üzerinden adaylık dayatmasının partinin varoluş amacına ters yaklaşımıdır. Bu “mış” gibi yapma siyasetinin daha kolay yapılacağı alanların zaten var olduğu, Gökhan Zan ne kadar TİP’e yakınsa bizim de o siyaset alanlarına yakın olduğumuzu ve sırf bunu tercih etmediğimiz için bugün TİP çatısı altında olduğumuzu düşünmekteyiz. Bu zamandan sonra yapacaklarımızın ‘düzen siyaseti’ diye adlandırılan partilerden bir farkı kalmayacak olması sebebiyle Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak mevcut tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimizi bildirmekteyiz.”

İstifa edenlerse şöyle belirtildi: Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Yönetimi Yusuf Fıratoğlu (İlçe Başkanı), Gülhan Demirkanlı, Çağrı Erdiven, Aysun Çetinkaya, Banu Bolat, Azat Orakçı.
Tele1
Libya'nın doğusunda yaşanan sel felaketindeki büyük yıkım böyle görüntülendi61 izlenme
TOKİ sigortasız Afgan ve Suriyeli işçi çalıştırıyor, direnişteki işçiler tutuklanmakla tehdit ediliyor!90 izlenme
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: Tunç Soyer gözaltına alındı28 izlenme
Cami hoparlöründen AKP propagandası34 izlenme
İstanbullulara kötü haber: Taksi ihalesi iptal38 izlenme
Azez'de Türk bayrağını parçalarken görüntülenen saldırgan Suriyeli yakalandı29 izlenme
Geçim derdi intiharları yaşanırken 'Süslüman Sosyete'den şatafatıyla dudak uçuklatan bebek mevlidi videosu !1870 izlenme
Sözünü tutmayan belediye başkanını kamyonete bağlayıp sürüklediler !438 izlenme
Ücretli öğretmen bam telinden konuşarak Erdoğan'ı yalanladı! 'Ben bu ay 3 bin 173 TL para almışım. Bu çok komik'
Ahmet Ümit iktidarın neden gideceğini açıkladı 'Bugünkü iktidarın gideceğinden eminim. Bunu neyle görüyorum. Pazara gittiğiniz zaman görüyorsunuz. İnsanlar alamıyor!'
Kaçak TOKİ inşaatına İSKİ’den yıkım kararı
Düzceliler depreme böyle yakalandı: Sarsıntı anı kamerada!