Seçimlerin ardından Türk Lirası’ndaki değer kaybı günden güne hızlanırken döviz kurundaki yükselişin ilaç krizine yol açması bekleniyor. Cumhuriyet'ten Dilan Ayırkan'ın haberine göre, uzmanlar Türkiye’nin ilaçta büyük oranda dışa bağımlı olması nedeniyle ilaç teminiyle ilgili sorunların ve ilaç zamlarının yakın zamanda gündeme geleceğini belirtiyor.
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, döviz kurundaki hızlı artışın ilaç krizine yol açabileceğine dikkat çekti. Özcan, “İlaç yokluklarıyla ilgili belli kalemlerde sıkıntılarımız mevcuttu ama şu ana kadar çok büyük boyutlara ulaşmış değildi. Döviz kurundaki hızlı yükselişle birlikte yeni bir krizin yaşanması öngörülüyor. Daha önce de bu süreçleri yaşadık. Döviz kurunda artışların ardından ilaç firmaları maliyetle ilgili sıkıntı yaşadıkları zaman bu piyasada ilaç yokluğu olarak hissedilmeye başlıyor. Daha sonra ilaç firmaları zam talep ediyor. Bu da ilaç yokluğu ve hasta mağduriyetine yol açıyor” dedi.
‘FİYATLAMA DEĞİŞMELİ’
Özcan, “İlaç fiyatlarının belirlenmesinde dövize endeksli bir hesaplama yöntemi olduğu sürece piyasa iniş çıkışlarına göre ilaç yokluklarını da firmaların zam talebine de normal karşılamak lazım. Sistemin yeniden kurgulanması lazım. İlaç fiyatlarının farklı bir yöntemle belirlenmesi gerekiyor” diye konuştu.
KRT
CHP'nin eylemi sürüyor! Meclis'ten emeklilere çağrı32 izlenme
Müjde Ar'dan AKP'ye 'Gülşen' tepkisi! 'Yazıklar olsun! Bunlar memleketin üstüne ölü toprağı dökmek istiyorlar!'105 izlenme
Fiyatlar uçtu, yurttaşların yolu bit pazarına düştü! 'Yakında buradan da bir şey alamayacağız'83 izlenme
iPhone fiyatında da dünyaya fark attık! En pahalısı Türkiye' de16 izlenme
Özel'den toplanma çağrısı: "Biz yeni bir yola çıkıyoruz, o yol bize birinciliği getirdi, o yoldan da dönmeyiz. Tüm CHP'lileri illerindeki görevden alınan il başkanlıklarına davet ediyoruz"19 izlenme
Korkunç rakam! 'Bin kişilik kayıp listesi var, hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ün üzerinde'75 izlenme
Erdoğan'ın "Fiyatlar gayet uygun" dediği marketin zarar ettiği ortaya çıktı!48 izlenme
Cihan Ekşioğlu hakkında taliye kararı: Cezaevinde kalmaya devam edecek24 izlenme