Türk lirasının değer kaybetmesi, Gürcistan vatandaşlarının Türkiye’yi okul alışverişi için tercih etmesine neden oluyor.
Gürcüler, 15 Eylül'de başlayacak eğitim öğretim yılı için çocuklarının okul alışverişini yapmak için Sarp Sınır Kapısı’ndan Kemalpaşa'ya geliyor. Sınır kapısında da Gürcistan vatandaşlarının gelişleri nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.
Kemalpaşa’da esnaflık yapan Murat Karahan, şu anda ağırlıklı olarak Gürcülere satış yaptığını ve yerel halkın alışveriş yapamadığını belirtti “Biz kendi halkımıza satamıyoruz bizlere pahalı geliyor çünkü” dedi. Karahan, Gürcülerin parasının TL’den değerli olduğunu ve 100 liranın 10 lari yaptığını belirterek “100 lari bozdurduklarında bir çocuğun okul için tüm ihtiyaçlarını alabiliyorlar” dedi.
Karahan, “Ama yerli halkımıza sorsak alamaz yani bakın bir spor ayakkabısı çocuk için 350400 lira ve Gürcüler için 30 lari. Gürcülerin Gürcistan'daki bir çorba parasına burada gelip bir ayakkabı alabiliyorlar” diye konuştu.

Gürcistan’dan Kemalpaşa’ya alışverişe gelen bir Gürcü vatandaş ise “Batum’dan geldim, Kemalpaşa çok ucuz ve çocukların okul ihtiyaçlarını aldık buradan. Bakın bu gömlek ve burada 100 lira ve diğeri de 30 lari. Lari olarak çok ucuz ama Türk lirası olarak 100 lira ve her şey var çantamda ve burası çok ucuz” diye konuştu.
Kemalpaşalı Erdinç Yılmaz ise “3 tane öğrencim var, pahalılıktan dolayı bir tane defter alacağız ve üç tane çocuğa böleceğiz ki fiyatlara bayağı afaki oldu. Asgari ücretle çalışan birisiyim ben ancak bunu yapabilirim. Gürcüler burayı ucuz buluyorlar malum para birimimiz değer kaybettiği için dolayısıyla gelip buradan alışveriş yapıyorlar” dedi.
Sözcü
Geçim derdi intiharları yaşanırken 'Süslüman Sosyete'den şatafatıyla dudak uçuklatan bebek mevlidi videosu !1853 izlenme
İYİ Parti'de iki istifa daha!25 izlenme
Boykot çağrısı yapanlara soruşturma başlatıldı23 izlenme
Şehir magandaları çocuk parkını yaktı!128 izlenme
Belediye başkanı, kardeşini imar müdürü yaptı!72 izlenme
VGM'den dükkân kiralarına yüzde 750 zam! Küçük esnaf kepenk kapatıyor24 izlenme
Erdoğan bilginiz gibi ! İki gün önce 'Esad'ı devrimek için Suriye'ye girdik' iki gün sonra 'hedefimizde sadece terör örgütleri var !'167 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona verilerini açıkladı: Can kaybı 4.950'ye, vaka sayısı da 187.685'e yükseldi!67 izlenme
Nejat İşler'den Narin tepkisi: Millet olmayı bıraktık ve kabile devleti olmaya karar verdik
Ece Gürel, 4 gün nasıl hayatta kaldı? İzler neyi işaret ediyor? Uzmandan tüyler ürperten sözler!
Çeçen lider Kadirov, savaşması için 14 yaşındaki oğlunu Mariupol’e götürdü!
Adıyaman'da 43 derecede kelepçe protestosu