CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) iç piyasada ton başına 1.275 lira olarak belirlediği arpayı yurtdışından 1.950 liraya, yerli üreticiden 1.375 liraya aldığı mısırı ise yurtdışından 2.200 liraya ithal ettiğini belirterek, “TMO yabancı çiftçiye bonkör; yerliye ise cimri” dedi.

Niğde'de ziyaret ettiği köy ve kasabalarda tarım alanında yaşanan sorunların nedenleri ve çözüm önerilerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Gürer, “Yerli üreticiden 1.375 liraya mısır alan TMO, yurtdışından aynı ürünü 2.200 liraya ithal etti. Bunun bir izahı olmalı. TMO, yabancı üreticileri destekleyeceğine yerli üreticiyi desteklesin de bizim üreticimiz üretip para kazansın” diye konuştu.
YABANCILAR YÖN VERİYOR
Ülkemizde ekilen tarım alanlarının sürekli azaldığına da dikkat çeken Gürer, “Tarım arazileri 1950 yılında 25 milyon hektar, 1980 yılında da 28 milyon hektara çıkmıştı. Bugün tarım arazileri 23 milyon hektara geriledi ve toplamda 5 milyon hektar tarım alanımız azaldı” ifadelerini kullandı.
Gürer, “Yabancı uzmanlar tarım politikasına yön veriyor Örneğin ‘Türkiye'de tütün ekilmesin', diyor. 400 bin tütün üreticisi bitiriliyor. Tekel fabrikaları kapatılıyor, binlerce kişi işsiz kalıyor” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/tmoyabanciciftciyebonkoryerliyecimri6340832/
Türkiye alev alev... İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'da orman yangınları32 izlenme
Rusya'dan kritik 'gübre' hamlesi; ihracatı resmen durdurdu31 izlenme
İlk vaka tartışması! Sağlık Bakan Yardımcısı "Sehven oldu" dedi sonra sildi!77 izlenme
Konuşan Dilruba tutuklu, kara para aklamaktan 40 yıl hapsi istenen Dilan Polat serbest!51 izlenme
Erdoğan, YÖK’ten rol çalarak 'Ben ayarlarım' diyen AKP'li vekile ayar verdi: "Sen bir şey ayarlayamazsın"53 izlenme
Metin Uca’ya tehdit: İstanbul'un herhangi bir sokağında...123 izlenme
Rektörün eşine yeten bütçe öğrencilere yetmedi: Üniversitesi kendi öğrencilerini kovdu!409 izlenme
Norveç Varlık Fonu bir yılda 180 milyar dolar kazandı!97 izlenme
Sosyal medyada açık açık adam vuracak birini arıyorlar! Her şeyi parayla yaptırıyorlar
Tüm emeklilere 2 bin lira seyyanen zam masada: AKP sokaktan gelen baskılarla geriliyor
Gülistan Doku soruşturmasında sıcak gelişme: Serbest bırakılan isim için yeniden tutuklama talebi
Sağlık sisteminde skandal tespitler!